USD 39.80 40.08
  • USD 39.80 40.08
  • EUR 39.80 40.08
  • PLN 9.85 10.00
Світ вражає: У Єгипті виявили колекцію священних артефактів
Єгипетські археологи виявили колекцію стародавніх знарядь праці, які використовувалися в релігійних ритуалах у Храмі фараонів (Бото) в мухафазі Кафр-еш-Шейх на північ від Каїра.

Нове відкриття стало частиною плану археологічних розкопок, проведеного Верховною радою старожитностей Єгипту у різних регіонах країни.

Генеральний секретар ради Мустафа Вазірі сказав, що знахідка важлива, оскільки вона містить інструменти, які використовувалися для виконання повсякденних релігійних ритуалів для богині Хатор.
Інструменти включають частину вапнякового стовпа у вигляді богині Хатор та групу кадильниць з фаянсу, одну з них прикрашено головою бога Гора.
Серед знахідок також є група глиняних посудин, які використовувалися в релігійних та обрядових ритуалах богині Хатор, колекція статуеток із зображенням божеств Таварта і Джехуті, великий жертовник, око Гора з чистого золота і залишки позолоти.

Генеральний директор Кафр-ель-Шейхських старожитностей і керівник місії Хоссам Гонейм сказав, що також було виявлено великий вапняковий колодязь для свяченої води та грязьову цегляну ванну Птолеймак, що складається з ванни, басейну з водою та місця для підігріву води.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus