USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: В Африці вперше з’явились левенята «з пробірки»
Експерти з Університету Преторії вперше провели дослідження в області ЕКО для великих кішок.


І ось два здорових дитинча народилося в Центрі збереження Укутулу в Південній Африці, пише Вголос з посиланням на «Телеграф».

Вчені стверджують, що народження перших у світі левенят «з пробірки» може ознаменувати неймовірний прорив у порятунку великих кішок, які перебувають під загрозою зникнення, таких як тигри і барси.

«Існують величезні загрози для дикої природи через втрату середовища проживання і інші чинники тиску, спричинені діяльністю людини, які впливають на великих кішок. Ось чому деякі види зараховані до вразливих або перебувають під загрозою зникнення, але це дослідження може протистояти загрозі зникнення, з якою стикаються кілька видів великих кішок по всьому світу», – сказав професор Андре Гансвіндт з Дослідницького інституту ссавців Університету Преторії.

Вчені хочуть відпрацювати технологію штучного запліднення на африканських левах, а вже потім переносити цей досвід на інших великих кішок. Вважається, що в дикій природі залишилося менш ніж 4000 тигрів в Азії, менше 7 000 снігових барсів в горах Центральної Азії і всього лише 300 іберійських рисів в Іспанії. Залишається додати, що новонароджених малюків назвали Ізабелла і Віктор – як і їх батьків.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus