USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: В Африці знайшли стародавню «соціальну мережу»
Німецькі вчені виявили найдавнішу «соціальну мережу» віком 50 тисяч років. Передбачається, що це намисто виготовлене з яєчної шкаралупи страусів.

Як пише Кореспондент з посиланням на The Guardian, довжина мережі – тисячі кілометрів у всій Африці.

Вже досліджено півтори тисячі таких намистин, які досі знаходять на всій території континенту. Ними обмінювалися на великих відстанях, допомагаючи передавати символічні повідомлення та зміцнювати зв’язки.

«Це все одно, що йти шляхом, прокладеним з хлібних крихт. Намистини – це підказки, розкидані в часі та просторі, які просто чекають, щоб їх помітили», – зазначив провідний автор дослідження Дженніфер Міллер з Інституту науки історії людства Макса Планка в місті Єна.

Зазначається, що 50 тисяч років тому схожі намиста люди виготовляли у Східній та Південній Африці. Але відомо, що ця «соціальна мережа» не існувала тривалий час. Близько 33 тисяч років тому вона зникла через зміну в стилі намиста.

Також причину зникнення дослідники вбачають і в кліматі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus