USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: В Антарктиді знайшли «кліматичну бомбу»
Під віковими льодами Антарктиди вчені виявили більше 100 дрімаючих вулканів.

Те, що під цим континентом знаходиться декілька вулканів - давно загальновідомий факт. Але нещодавно вчені відкрили ще більше ста нових вулканів, які поки надійно охороняє крижаний панцир, повідомляє УкрМедіа з посиланням на NASA.

Фахівці називають це відкриття справжнісінькою «кліматичною бомбою», тому що складно уявити собі всі масштаби наслідків, якщо хоча б один з них почне виверження. Вчені не виключають, що все це може привести до Великого потопу, тобто дестабілізація крижаних покривів Антарктики загрожує дуже швидким підвищенням рівня Світового океану.

Пробудження вулканів, що знаходяться під льодом, загрожує всесвітньою катастрофою. Розпечена лава розплавить лід, через що почнуть формуватися гігантські озера. Магма проломить льодовик і утворені потоки води швидко знайдуть вихід до моря. Ці потоки води перетворять Західний Антарктичний крижаний щит на снігову гірку .


Глобальне потепління знизило тиск на небезпечні гірські піки, кажуть вчені. І сьогодні найактивніші вулкани знаходяться саме там, де раніше лежали вікові льоди - на території Ісландії і Аляски.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus