USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94
Світ вражає: В атмосфері Венери виявили токсичну речовину, яку можуть виробляти живі організми
Науковці виявили в атмосфері Венери фосфін, який здатні виробляти деякі живі організми.

На думку дослідників, це відкриття може стати революційним, адже є ймовірним доказом існування життя на сусідній планеті.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в дослідженні, опублікованому в журналі Nature Astronomy, яке провела група астрономів на чолі з Джейн Грівз з Кардіффського університету.

Дослідники підкреслили, що в атмосфері Землі фосфін з’являється за рахунок антропогенної діяльності та життєдіяльності анаеробних організмів – до них відносяться деякі бактерії, гриби, водорості і черви.

Також є природні джерела фосфіну, але їх небагато – блискавки, падіння метеоритів і вулканічна активність. Фосфін – безбарвний отруйний газ.
Модель фосфіну
Модель фосфіну
Відзначається, що дослідження атмосфери Венери проводилося за допомогою наземного телескопа Джеймса Кларка Максвелла (JCMT) на Гаваях і системи радіотелескопів ALMA в Чилі в міліметровому діапазоні хвиль.

Як відомо, Венера не на першому місці в списку, коли думають про життя в інших місцях нашої Сонячної системи. У порівнянні із Землею, ця планета пекельно спекотна. З атмосферою, яка на 96% складається з вуглекислого газу, вона зазнала безконтрольного парникового ефекту.
Температура поверхні Венери - понад 400 градусів. Космічні зонди, які приземлилися на планеті, функціонували лічені хвилини до виходу з ладу.

Сама команда категорично не стверджує, що знайшла життя на Венері. Мова йде про те, що цю ідею потрібно додатково досліджувати, оскільки вчені також вишукують будь-які пропущені геологічні або абіотичні хімічні шляхи до фосфіну.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus