USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Світ вражає: В Італії виявили можливі уламки бомбардувальника часів Другої світової війни
Археологи, які проводять розкопки на Сицилії, виявили можливі уламки американського бомбардувальника, збитого тут у 1943 році. Дослідники також знайшли людські останки, які можуть допомогти ідентифікувати п'ятьох льотчиків, чиї тіла так і не виявили, повідомляє Phys.org.

Місце катастрофи ідентифікували у 2017 році слідчі. Їм допомогли металошукачі та історичні записи. За словами археолога Клайва Велла, виявлені у ході розкопок цього року уламки, «відповідають лише бомбардувальнику В-25». Він також висловив сподівання, що виявлені останки можна буде ідентифікувати і пов'язати зі зниклими членами екіпажу.

Північноамериканський важкий бомбардувальник B-25 Mitchell з екіпажем із шести людей був одним з 52 повітряних апаратів, які зникли в цьому регіоні під час Другої Світової війни. Літак збили 10 липня 1943 року, коли він націлився на замасковану німецьку злітно-посадкову смугу. У німецькому військовому звіті зафіксовано аварію літака приблизно за два кілометри від аеропорту Шакка.

Одного з членів екіпажу знайшли одразу і кремували на міському цвинтарі. У 1944 році його опізнання провело військове командування США, але п'ять людей, що залишилися, були визнані зниклими безвісти.

Знайдені під час розкопок уламки літака, а також можливі кістки людей передали для аналізу у лабораторії США.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus