USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93
Світ вражає: Вчені надрукують серцевий м’яз на 3D-принтері
У Чикаго команда медиків з BIOLIFE4D зробила величезний прорив до створення моделі людського серця з власних клітин пацієнта, повідомляє uagolos.

Трансплантація органів людини – це складна операція, яка рятує тисячі людських життів. Але, пересаджені органи мають свій термін придатності. З часом вони можуть стати непридатними, навіть коли весь організм в нормі. Такі органи можуть відторгатися організмом і людина загине.

Але не все так сумно. Вирішенням питання стане заміна органів, які пошкоджені, іншими, вирощеними з власних стовбурових клітин людини. Одним з рішень є технологія органічного 3D-друку. Вона буквально дозволяє роздрукувати будь-який потрібний орган або тканину з живих клітин самого пацієнта.

Так, компанія BIOLIFE4D поставила за мету надрукувати повноцінне здорове серце людини. Отримати необхідну кількість живих клітин для його створення поки проблемно.

Але вже сьогодні вчені можуть запропонувати пластир з тканини, яка утворює м’які м'язи серця. Він не може стати заміною серця, але дає можливість замінити уражену ділянку. Пластир біосумісний і легко вступає у взаємодію з усіма клітинами організму хворого.

Зовсім скоро пластирі почнуть використовувати на практиці, чим врятують сотні життів.

Наступним кроком BIOLIFE4D на шляху до створення повноцінного людського серця стане друк його повнорозмірної 3D-копії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus