USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Вчені розкрили таємницю походження метеоритного кинджала фараона Тутанхамона
Вчені провели рентгенівське сканування і хімічний аналіз кинджала Тутанхамона, викованого з метеоритного заліза.

Вони з’ясували, що зброю зробили методом низькотемпературного кування.

Про це повідомляє ТСН.

Ще в 20-х роках XX століття під час вивчення гробниці фараона Тутанхамона археологи виявили залізний кинджал довжиною приблизно 30 см. Враховуючи той факт, що до початку залізного віку після смерті фараона ще залишалося не менше 100 років, учені припустили, що його викували із заліза, отриманого з метеориту.
Кілька років тому вчені підтвердили, що цей кинджал справді був зроблений із метеоритного заліза. Але залишилося питання – з якого саме метеорита було взято залізо та як викували кинджал.

«Для того, щоб дізнатися відповіді на ці запитання, ми провели сканування кинджалу та хімічний аналіз зброї. Ми з’ясували, що текстура на кинджалі схожа на Відманштеттенову структуру, яка є типовою для залізних метеоритів під назвою октаедрит», – сказав Томоко Араї з Технологічного інституту Тіба в Японії.

У структурі леза кинджала вчені виявили наявність заліза, нікелю, марганцю і кобальту, а також сірку, хлор, кальцій і цинк. Але найцікавішим відкриттям було розподілення цих елементів на кинжалі.

Також у процесі дослідження вчені з’ясували, що дорогоцінне каміння на рукоятці кинжала кріпилося за допомогою вапняного гіпсу, який широко використовували саме в Мітанні, а не в Єгипті.

Найімовірніше, цей кинджал прибув з-за кордону, але потрібні додаткові дослідження, щоб точно це підтвердити.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus