USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Вчені розробили тканину для «розумного» одягу
Китайські і американські вчені спільно розробили електронну тканину, яка поєднує в собі одночасно кілька властивостей, повідомляють Аспекти.

Вчені розробили тканину для «розумного» одягу. Вона буде містити в собі тріоелектричний генератор, який буде реагувати на жести користувача, а також він не потребуватиме окремого пристрою для зарядки. Енергія буде вироблятися силою тертя.

Тканина складається з трьох шарів: шовковий, нейлон, а між ними розташовуються електроди з вуглецевих нанотруб і поліуретану. Однак наявність проводів і електроприладів не перешкода, щоб випрати тканину.Також тканина відмінно пропускає повітря.

Дослідники відзначають, що можна застосовувати цей генератор для управління гаджетами. На генераторі можна виділити кнопки, натискаючи на які, буде можливість керувати приладами через передачу сигналів на комп'ютер. Для прикладу вчені створили браслет з генератором, який дозволить управляти побутовою технікою.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus