USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У США створили об'ємну голограму, до якої можна доторкнутися
Ще кілька років тому американські дослідники продемонстрували пристрій під назвою Optical Trap Display для створення голографічних зображень за допомогою лазера, яким не потрібен дисплей. Ця ж команда зараз демонструє абсолютно нову техніку.

Зараз цим вченим вдалося створити не просто статистичну картинку, а справжню анімацію, яка може взаємодіяти з об’єктами, пише Новое время з посиланням на Gizmondo.

Для відображення голограм раніше був потрібний спеціальний екран, але навіть в цьому випадку 3D-ефект обмежений невеликим полем огляду – якщо змістити свій погляд, ви раптово нічого не побачите. Тому дослідників вирішили радикально змінити підхід до ситуації.

Тепер замість екранів – лазери, які маніпулюють крихітною непрозорою часткою, що плаває в повітрі, а також висвітлюють частку різними кольорами, коли вона рухається по заздалегідь заданому шляху, створюючи унікальну об’ємну голограму.

На відміну від обмеженого кута огляду традиційних голограм, нові анімації можна бачити під будь-яким кутом без зникнення тривимірного ефекту, оскільки плаваючі зображення фактично малюються в просторі.

Завдяки новій технології об’ємні зображення можуть також рухатися і взаємодіяти з іншими об’єктами.

Наразі ці голограми дуже крихітні, тому для детального спостереження потрібні камери з макрооб’єктиву і навіть мікроскопи. Але творці технології вважають, що в майбутньому вони зможуть створити компактні окуляри доповненої реальності, щоб голограми виникали прямо перед очима без будь-яких відбивачів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus