USD 40.65 40.98
  • USD 40.65 40.98
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.15
Світ вражає: Встановили, чому акули кусають серферів. Допоміг хитрий експеримент
Австралійські вчені підтвердили теорію про те, чому акули нападають на людей. Хижаки плутають серферів з морськими котиками.

Щоб це встановити, вчені провели цікавий експеримент. Про це пише Сhas.news з посиланням на The New York Times.

Дослідники прикріпили камеру до підводного скутера, який їхав дном басейну та імітував швидкість та рух акули. Далі записали відео, як на поверхні пропливають морський лев, серфер на дошці і звичайні плавці.

Ролики відредагували з огляду на особливості зору акул. Вони бачать світ у сірих відтінках і важко розрізняють деталі. Ймовірно, під час полювання акули більше покладаються на аналіз руху та розмаїття освітлення.
Вчені проаналізували і встановили, що акули не бачать суттєвої різниці між серфером, що гребе руками лежачи на дошці, і морським котиком.
Коментарів: 1
Морський котик Показати IP 28 Жовтня 2021 21:04
Дякую! Дуже важлива інформація!!!!! Ще раз дякую!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus