USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Вчені виявили у риб здібності до математики
Вчені з Університету Тренто в Італії виявили здібності до математики у риб. Вид бризгуни (риба-лучник) вміє розрізняти числа.

Науковці Давіде Потріч, Мірко Занон та Джорджіо Валлортигара опублікували дослідження, в якому описали експерименти, проведені з рибами. Вони помітили, що бризгуни полюють, висовуючи рота на поверхню води та «стріляючи» в комах, пише Мета.ua.

Вчені перевірили, чи можуть рахувати риби під час полювання. Дослідники звернули увагу, що в природних умовах риба приєднується до більшого з двох косяків своїх родичів. Той самий вибір вона робить, розглядаючи можливу здобич.

Вчені запустили рибу в акваріум, а потім помістили над нею два монітори. На екранах відображалися дві групи точок, які імітували різну кількість комах. Над акваріумом була встановлена ​​камера, яка фіксувала рибу, і те, в який екран вона «стріляє». У результаті науковці навчили рибу рахувати.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus