USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Вчені виявили загадкові надпотужні сигнали з глибин космосу
Потік незвично потужних періодичних радіоімпульсів походить далеко з-за меж нашої рідної галактики Чумацький шлях, кажуть канадські вчені. Природа цього випромінювання незрозуміла.
Група астрономів з Канади виявила досить незвичний потік радіохвиль з глибин Всесвіту. Наукову статтю про виявлене відкриття оприлюднило у середу, 9 січня, видання Nature, розповідає Deutsche Welle.

На сьогодні єдине, що відомо науковцям, це те, що ці радіохвилі - власне, періодичні швидкі радіоспалахи - утворилися далеко за межами нашої галактики Чумацький шлях.
З якого саме куточка Всесвіту надходять ці радіоімпульси та що стало причиною їхньої появи - загадка, визнають дослідники. Щодо природи імпульсів астрофізики теж поки що не дійшли згоди.

Виявлені спалахи в радіохвильовому діапазоні неймовірно потужні. Попри те, що вони тривають лічені мілісекунди, під час цих спалахів випромінюється енергія, еквівалента тій, котру наше рідне світило Сонце може виробити за 10 тисяч років.

Самі радіохвилі виявили минулого літа в рамках програми CHIME (Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment) "До кінця року ми зафіксували 1000 спалахів", - повідомили в Університеті Британської Колумбії.

Науковці фіксували потужні радіохвильові імпульси ще з 2007 року. Але лише раз було підтверджено періодичність такого спалаху. Про той випадок повідомили 2012 року астрофізики, котрі працювали в обсерваторії у Пуерто-Рико.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus