USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: Вчені з Ізраїлю навчилися друкувати м'ясо на 3D-принтері
Ізраїльські вчені навчилися друкувати м’ясо на 3D-принтерах. Штучне м’ясо має таку ж структуру та запах, як справжнє

Про це повідомляє УНІАН.

«Готувати це м’ясо потрібно трохи інакше, ніж справжнє. Воно дуже швидко смажиться», – розповів шеф-кухар і кулінарний художник Джордан Склер.

Стейки на його сковороді виросли з «м’ясного парфуму» – штучної крові з ароматизатором, саме завдяки їй шматки яловичини і баранини пахнуть як справжні.

«Натурального кольору ми досягаємо з фруктових і овочевих екстрактів», – зазначив Ізраїльський біоінженер Олексій Томцов.

Вченим довелося розробити спеціальну комп’ютерну програму, яка ретельно досліджувала м’ясо, щоб повторити його смак і запах.

«Ми називаємо це «нарощуванням», вибудовуємо продукт шар за шаром. Це дозволяє ретельно контролювати структуру, додавати жир в тканину, завдяки чому ви майже не здатні на смак відрізнити біологічне м’ясо від нашого. Ваш мозок вважає це м’ясом», – пояснив директор компанії-виробника Ешар.
Відзначається, що «альтернативне м’ясо» до кінця цього року може з’явитися в магазинах. Наразі його собі може дозволити не кожен вегетаріанець, адже воно обійдеться в 34 долари за кілограм.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus