USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87
Світ вражає: Вчені за допомогою ДНК створили найдавніше генеалогічне дерево у світі
Вчені за допомогою ДНК з кісток та зубів 35 людей, яких знайшли у гробниці віком 5 700 років, створили найстаріше у світі генеалогічне дерево. З тих людей – 27 були родичами.

Людські рештки виявили у гробниці у Котсуолдсі, Велика Британія, інформують Факти.

Аналіз ДНК похованих у гробниці показав, що ці люди належали до п’яти безперервних поколінь однієї великої родини.

Дослідницька група, до якої увійшли археологи з Університету Ньюкасла та генетики з Університету Країни Басків, Віденського університету та Гарвардського університету, показала, що більшість тих, хто був похований у гробниці, походять від чотирьох жінок, які мають дітей від одного чоловіка.
Робота допоможе дослідникам зрозуміти сімейну динаміку серед людей кам’яного віку та більше дізнатися про їхню культуру.

Дослідники виявили, що в той період досить поширеним явищем було те, що жінки народжували дітей від декількох чоловіків.

Різні жінки, які мали дітей від одного чоловіка, як правило, не були родичами одна одній. Але в тих випадках, коли жінки народжували потомство більш ніж від одного чоловіка, ці чоловіки, як правило, були близькими родичами.

Гробницю розкопали ще у 1980-х роках.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus