USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Вчені знайшли унікальний організм, який проливає світло на еволюцію
Вчені виявили скам'янілість, можливо, найдавнішої багатоклітинної тварини віком мільярд років.

Скам'янілість, знайдена в шотландському нагір'ї, може бути відсутньою ланкою в еволюції життя на Землі, передає НВ із посиланням на журнал Current Biology.

На думку вчених, стародавня скам'янілість свідчить про існування двох різних типів клітин. Вона може належати стародавньому організму, що знаходився між одноклітинними й багатоклітинними тваринами.

Таким чином знахідка може виявитися найстарішою в своєму роді скам'янілістю. Це відкриття може допомогти зрозуміти те, як найпримітивніші форми життя перетворилися на багатоклітинні організми.

"Походження складних багатоклітинних і походження тварин вважаються двома найбільш важливими подіями в історії життя на Землі, наше відкриття проливає нове світло на обидва ці епізоди", - сказав палеобіолог Чарльз Веллман із Університету Шеффілда у Великій Британії.

Зокрема, знайдений примітивний сферичний організм складається з двох різних типів клітин, що стало першим кроком до складної багатоклітинної структури. Вважається, що ця скам'янілість є найбільш раннім відомим прикладом організму, який містить два різних типи клітин.

Скам'янілості розміром менше ніж 30 мікрометрів у діаметрі були виявлені на озері Лох-Торрідон. Новий організм, який назвали Bicellum brasieri, так добре зберігся в декількох скам'янілостях, що його структуру було чітко видно.
Це означає, що стародавня скам'янілість може стати важливою частиною еволюційної загадки Землі та допоможе зрозуміти не тільки перехід від одноклітинних організмів до складніших багатоклітинних тварин, але й походження певних рис, які є у складних тварин.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus