USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Віртуальна реальність може допомогти подолати страх висоти, – вчені
Протистояння страхам у віртуальній реальності може у майбутньому використовуватись для подолання фобій, заявили оксфордські вчені.

Під час дослідження гід з віртуальної реальності відпровадив учасників на відкритий атріум у центрі 10-поверхового будинку, час від часу заохочуючи їх перехилятися через краї, щоб врятувати кота або перейти мотузковий міст, – інформує ZiK з посиланням на Independent.

Добровольці, які протягом десятиліть змагалися зі страхом висоти, через кілька годин позбулися своєї фобії. Акрофобія, страх висоти, є найбільш поширеною фобією, яка клінічно діагностується у 5% населення.
У дослідженні взяли участь 100 добровольців, які протягом 30 років страждали від страху висоти. Під час шести 30-хвилинних сеансів протягом двох тижнів вони займалися з віртуальним тренером, який просив їх пояснити, що викликало їхній страх: чи були вони стурбовані тим, що, наприклад, впадуть з будівлі, і пояснював причину їхнього психологічного стану. Потім вони заходили до віртуальної будівлі, і на кожному з десяти поверхів виконували завдання, які з кожним наступним поверхом ускладнювалися.

Після лікування 34 з 49 учасників (69%) більше не мали клінічно підтвердженої фобії.

Це перше випробування, яке показує переваги терапії віртуальної реальності, і команда з Оксфордського університету, Великобританія, каже, що вона може бути застосована до інших психічних захворювань та допоможе вирішити проблему браку лікарів у цій галузі.

Дослідження було опубліковане у журналі The Lancet.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus