USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: Вісім мільйонів собак: таємнича єгипетська знахідка вразила археологів
В Єгипті, під храмом бога смерті Анубіса в Саккарі, археологи виявили мумії близько 8 млн цуценят і дорослих собак, а також шакалів, лисиць, соколів, кішок та мангустів, повідомляє УНІАН.
Британські дослідники припускають, що давньоєгипетські катакомби були побудовані близько 2500 років тому - в IV столітті до н. е. Керівник дослідження, професор археології Кардіфського університету Пол Ніколсон розповідає, що археологам тільки зараз вдалося вивчити весь некрополь.

"Це довгий ряд темних тунелів, де немає природного світла. Це насправді досить вражаюче місце", - говорить він.

Вчені нарахували близько 8 млн мумій собак та цуценят. Вони розповіли, що дуже часто їм траплялися мумії молодих псів, які не мали ознак насильницької смерті. Вчені припускають, що тварин розводили спеціально для проведення ритуалів і обрядів.



"Вони, ймовірно, не були вбиті фізично, ми не маємо свідчень про зламані шиї, які знаходимо в котячих похованнях", - зазначив Пол Ніколсон. Археолог Айдан Додсон з Університету Брістоля у Великобританії вважає, що в цих місцях мумії тварин продавали. "Тут, імовірно, процвітала торгівля, і не тільки муміями тварин: люди потребували харчування, напоїв, житла. І це можна назвати початком індустрії масового туризму", - розповів він.

Той факт, що жителі Давнього Єгипту муміфікували тварин, відомий вже давно. Римський поет Ювенал писав, що "божевільні єгиптяни" шанують жахливих божеств, і можна знайти цілі міста, присвячені кішкам, річковим рибам або собакам.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus