USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Втратили в 11 столітті: у Данії виявили унікальну золоту сережку
Данський археолог-аматор Франц Вестергорд знайшов у полі неподалік села Бьовлінг у провінції Західна Ютландія рідкісну золоту прикрасу.

Ця сережка 11 століття виготовлена у техніці перегородчастої емалі. У всьому світі відомо всього 10 або 12 подібних екземплярів, і це перша така прикраса, виявлена ​​в Скандинавії.

Сережки у формі півмісяця обрамлені золотою пластиною та золотим бісером, а також прикрашені петлями. Виріб виконаний із перегородчастої емалі у відтінках пурпурного, зеленого та синього, які розділені золотими нитками, утворюючи стилізований малюнок двох птахів по обидва боки дерева.

Прикраси з таким дизайном раніше знаходили у Єгипті, Сирії, Візантії та Росії. Цей витвір швидше за все єгипетського походження.

Єдиний інший предмет із золота та перегородчастої емалі з Данії XI або XII століття, який може зрівнятися з цим витвором мистецтва, — це винятковий хрест Дагмар, який був знайдений у королівській гробниці під церквою Св. Бендта у Рінгстеді.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus