USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Землетрус допоміг вченим знайти стародавній храм ацтеків
У Мексиці археологи виявили стародавній храм ацтеків, прихований в піраміді Теопанцолко. Науковцям вдалось віднайти старовинний храм, вивчаючи пошкодження після минулорічного землетрусу.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на BBC.

Виявлений дослідниками храм відноситься до середнього посткласичного періоду, він був споруджений між 1150 і 1200 роком.

Ширина споруди досягає 6 метрів, а довжина — 4 метрів. Вона була створена людьми культури Tlahuica, що населяли центральну Мексику за кілька століть до і під час прибуття іспанських колонізаторів.



На думку вчених, древній храм може бути найбільш раннім серед відомих на сьогодні.

Науковці зазначають, що їх не здивувало, що храм був побудований під пірамідою: це була досить поширена практика у той час.Ацтеки — найбільший народ американських індіанців Мексики, що прийшов у центральну частину країни з півночі в 12 столітті. Інша автентична назва ацтеків — мешіка. Вважається, що в 1325 вони почали будувати свою столицю — Теночтітлан, де зараз розташоване Мехіко.

Нагадаємо, 19 вересня минулого року у Мексиці стався сильний землетрус магнітудою 7,1. За останніми даними, внаслідок катаклізму загинули понад 330 людей. Більшість людей загинули у столиці Мехіко.Трагедія трапилася в річницю катастрофічного землетрусу 1985 року, внаслідок якого загинули 10 тисяч людей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus