USD 40.70 41.00
  • USD 40.70 41.00
  • EUR 40.70 41.10
  • PLN 10.00 10.18
Світ вражає: Зовсім інший світ: вчені NASA виявили екзопланету за межами Чумацького Шляху
Астрономи з обсерваторії NASA Chandra X-ray виявили ознаки існування планети за межами Чумацького Шляху. Якщо вчені зможуть підтвердити правдивість даних, це буде першим випадком, коли людству вдалося знайти екзопланету за межами нашої галактики, інформують Факти.

Попередньо, космічний об’єкт розташований у галактиці Месьє 51 (M51), яку також називають галактикою Вир через її будову та зовнішній вигляд.

Раніше вченим вдавалося виявляти екзопланети в межах Чумацького Шляху на максимальній відстані 3 тис. світлових років від Землі. Космічне тіло в M51 розташоване на відстані близько 28 млн світлових років.

«Можливо, нам вдасться відкрити новий майданчик для пошуку інших світів за допомогою рентгенівського випромінювання та виявляти планети в інших галактиках», – сказала Розанна Ді Стефано з Центру астрофізики.

Знайти екзопланету вдалося завдяки рентгенівським променям, які найчастіше можна побачити за допомогою спеціальних телескопів біля чорних дірок та зірок.

Утім, вченим ще треба перевірити дані. На думку астрономів, це космічне тіло робить повний оберт за орбітою за 70 років, тож для повторного виявлення планети знадобляться десятиліття.
Коментарів: 1
Мудрець Показати IP 27 Жовтня 2021 13:56
1. МОЖЛИВО !!! 2. Чому на фото Плутон?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus