USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Блискучий» марш протесту в Мінську: 390 людей затримали

20 Вересня 2020 12:30
Під час розгону Жіночого маршу в Мінську 19 вересня було затримано не менш як 390 осіб. Пізніше більшість з них були звільнені з РВВС.

Про це повідомляє Правозахисний центр «Вясна», передає Укрінформ.

За даними правозахисників, на ранок 20 вересня відомі імена близько 20 жінок і чоловіків, доставлених до СІЗО. Інформація про нинішнє місцезнаходження частини затриманих у суботу відсутня.

Відомо також про затриманих у Мозирі, Вєтці й Ліді.

Як повідомлялося, в Мінську 19 вересня відбувся «Блискучий марш» - учасниці демонстрації вийшли на вулиці в яскравому одязі, в блискітках і з транспарантами. Невдовзі після початку акції ЗМОП розпочав масові затримання.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулись президентські вибори. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,1% виборців. 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. З початку демонстрацій, за даними опозиції, були затримані більш як 10 тис. осіб, декілька людей загинули.

Євросоюз не визнав результатів президентських виборів у Білорусі й вирішив ввести персональні цільові санкції проти білоруських чиновників, причетних до насильства і фальсифікації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus