USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Мінську – марш протесту людей з інвалідністю, є затримані

5 Листопада 2020 18:10
У Мінську проходить акція протесту людей з інвалідністю, яку організатори називають «Маршем людей з (не) обмеженими можливостями».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радио Свабода в телеграм-каналі.

Учасники акції зібралися на площі Незалежності біля Червоного костьолу.

Вони несуть біло-червоно-білу символіку і скандують «Живе Білорусь», «Це наше місто», «Не забудемо, не пробачимо».

Колона дійшла до ГУМу, де влада перекрила проїзд, що обурило протестувальників.

За словами очевидців, до Жовтневої площі під’їхав мікроавтобус білого кольору, після чого були затримані двоє дівчат, пишуть Наша Ніва і TUT.by.Повідомляється про затримання журналістки «Зеленого порталу» Анастасії Захаревич. «Стояла просто біля проспекту, омонівці кинулися за нею. Вона – у квітковий магазин. Там її й затримали», – розповіла очевидець події.
Як повідомлялося, у Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Євросоюз і Україна заявили, що не визнають його легітимності.

13 жовтня лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська пред’явила ультиматум, заявивши: якщо влада до 25 жовтня не виконає низку вимог, «на вулицю вийде вся Білорусь». З 26 жовтня у країні розпочалася нова хвиля масштабних протестів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
К.лучанин Показати IP 5 Листопада 2020 18:59
А де режисери цього дійства, поховались і підставляють людей з інвалідністю? Нехай ці інваліди переїжджають в Україну - "європейську" і відчують смак перемін та життя і побачать що їх чекає. Ну не хочуть вони Лукашенка, то їхня справа . Він всеодно рано чи пізно піде з посади. В мене лише одне побажання , щоб білоруси не руйнували свою державу , економіку і не брали приклад з України , не лізли в борги перед МВФ. Українці їдуть в Білорусь лікуватись, записуються в черги на операції , на трансплантації бо там медицина хороша. Що булоруси цього не бачать чи не хочуть знати?
Я Показати IP 6 Листопада 2020 05:49
мало того що інваліди... ще й дурні
Реально Показати IP 6 Листопада 2020 07:12
Скоро закордонні *благодійники* будуть возити вулицями Мінська покійників на тачках, влаштовуючи *марші*, аби тільки *ощасливити* народ Білорусі...
09 Показати IP 6 Листопада 2020 07:28
Оце вже кукловоди західні впали мордою в грязь, вивели на вулиці людей з інвалідністю. Дивує лише одне, чому білоруси не розуміють, що їхніми руками хочуть знищити їхнє благополуччя. Українці вже це зробили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus