USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дитяча декоративна косметика: чи потрібна вона дівчинці*

27 Жовтня 2021 18:10


    • Приблизно у два з половиною – три роки дівчатка починають активно цікавитися маминою косметикою. На це є кілька причин. Дівчинка копіює маму, а також на її поведінку впливає перший перехідний вік у житті дитини. Основний зміст цього періоду, який триває у середньому рік, чітко сформульований в короткій фразі: «Я – сам!»

      Цей девіз майже завжди у дівчаток доповнюється ще одним аргументом: «Я така ж, як мама». Дитина починає усвідомлювати себе окремою незалежною особистістю. Але її бажання не відповідають реальним можливостям. Постійно вона стикається зі щоденною опікою дорослих, без якої не може обійтися, та не усвідомлює цього повною мірою. Невідповідність між «хочу» та «можу» – ось основна причина внутрішніх суперечностей.

      Використання маминої косметики – це один зі способів продемонструвати власну дорослість. Спочатку батьків це розчулює чи викликає усмішку. Та коли мамині флакончики й тюбики починають швидко порожніти, це вже турбує.

      Формуємо власну колекцію

      Дорослу косметику можна наносити тільки з 14 років, бо вона небезпечна для чутливої ​​дитячої шкіри й може спричинити набряклість, подразнення, запалення. І тут мами переходять у наступ. Спочатку вони намагаються все надійно заховати. Завжди є ймовірність того, що ви залишите на туалетному столику тюбик з помадою і його вміст відразу ж буде використано для дитячого макіяжу губ, щік, а можливо, й повік. Мало допомагають лекції про шкоду дорослої косметики для дітей. Дівчинка вважає себе дорослою й такі аргументи на неї не діють.

      Деякі мами використовують більш тактовні, делікатні методи. Вони запевняють доньку, що вона дуже красива, тому жодні додаткові засоби їй не потрібні. Цей аргумент може спрацювати тільки на дуже короткий час. Та кожна дитина добре знає, що її мама найкрасивіша, але навіть вона щоранку користується тими чудодійними засобами.

      Залишається тільки один надійний спосіб врятувати власну косметичну колекцію – купити дитині спеціальні декоративні продукти, що підходять для її віку. Для цього переходимо за посиланням https://panama.ua/ua/ до магазину Панама, на якому представлено ​​оригінальну продукцію провідних спеціалізованих марок. Дитині від трьох років можна запропонувати такі засоби:

      Помада. Починаємо з гігієнічної, а потім можна перейти до бальзаму та блиску для губ.

      Лак для нігтів. Зовні ця продукція має такий самий вигляд, як і варіанти для дорослих, та її формула заснована на поєднанні фруктових смол. Створюване покриття має видалятися без застосування засобів з ацетоном. Наприклад, змивання водою або мильним розчином чи зняття у вигляді цілої плівки.

      Тіні для повік. Для знайомства не варто відразу вибирати дуже великий пенал, а почніть з компактного пакування із дзеркалом й аплікатором для нанесення.

      Парфуми та дезодорант. У їхньому складі немає спирту, сполук алюмінію та інших небезпечних для чутливої ​​шкіри інгредієнтів. Продукція виконана на водній основі та наділена натуральними ароматами фруктів і ягід.

      Не поспішайте відразу ж наповнювати косметичку різноманітними варіантами. Для старту підійдуть захисний дитячий крем і гігієнічна помада. У міру того, як дитина опанує застосування цих засобів, доповнюємо колекцію косметичними продуктами з наведеного списку.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus