USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Готують додаткові рефрижератори для зберігання трупів»: Зеленський звернувся до військових РФ

1 Травня 2022 07:58
Попереду ще дуже багато роботи. Окупанти досі на нашій землі й досі не визнають очевидного провалу своєї так званої операції.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у зверненні 30 квітня, передає ТСН.

«Ще потрібно воювати й спрямовувати всі сили, щоб вигнати окупантів. І ми це зробимо. Україна буде вільною. Будуть звільнені і Херсон, і Нова Каховка, і Мелітополь, і Бердянськ, і Дніпрорудне і всі інші тимчасово окуповані міста й громади, у яких окупанти вдають із себе зараз нібито «господарів». Український прапор повернеться всюди, де він має бути по праву. Повернеться разом із нормальним життям, яке Росія просто не здатна забезпечити навіть на своїй власній території», – наголосив він.

Крім того, Президент повідомив, що російські війська збирають додаткові сили для нових атак на сході України та назвав, де окупанти концентрують свої зусилля.

«Окупанти збирають ще додаткові сили для нових атак проти наших військових на сході держави. Нагнали підкріплення на Харківщину. Пробують посилити тиск на Донбасі. Вони втратили у боях цієї безглуздої для Росії війни вже більше 23 тисяч солдатів, але не зупиняються», – розповів глава держави.

Також Володимир Зеленський звернувся російською мовою до військових РФ, заявивши, що їхнє командування готується до нових великих втрат, але кожен солдат може врятувати своє життя – краще вижити у Росії, ніж загинути в Україні.

«Нам відомо, що російське командування готується до нових великих втрат. У ті підрозділи, особовий склад яких був майже повністю знищений або суттєво ослаблений у березні-квітні, набирають нових людей. Зі слабкою мотивацією. Зі слабким бойовим досвідом. Вони просто хочуть добрати потрібну кількість. Щоб можна було кинути у наступ і ці підрозділи», – розповів президент України.

Він наголосив – російське командування чудово розуміє, що ще тисячі їхніх солдатів будуть убиті і тисячі будуть поранені найближчими тижнями.

Читати ще: ЗСУ знищили два штаби РФ під Ізюмом, – Арестович

«Але навіщо це самим російським солдатам? Навіщо це їхнім рідним?» – сказав Зеленський.

Він запевнив, що російські командири брешуть своїм солдатам, коли кажуть, що на них чекає якась серйозна відповідальність за відмову воювати.

«І при цьому не розповідають, наприклад, про підготовку російською армією додаткових рефрижераторів для зберігання трупів. Не розповідають, які нові планові втрати очікуються генералами. Кожен російський солдат може врятувати своє життя. Вам краще вижити у Росії, ніж загинути нашій землі», – резюмував глава держави.
Також він зазначив, що війна так послабила Росію, що вона змушена планувати меншу кількість військової техніки на параді в Москві.

«Наші захисники знищили вже понад тисячу російських танків. Майже 200 російських літаків. Майже дві з половиною тисячі броньованих бойових машин. Звісно, в окупантів ще є техніка в запасах. Так, у них ще залишаються ракети для ударів по нашій території. Але ця війна вже послабила Росію так, що вони змушені планувати навіть меншу кількість військової техніки для участі в параді в Москві», – зазначив він.

Президент наголосив, що Україна водночас активно комунікуємо з партнерами для посилення санкцій проти Росії. «За Маріуполь, за всі зруйновані міста й громади України, за воєнні злочини проти наших людей. За ракетні та авіаудари по території України», – зазначив він.

Володимир Зеленський також повідомив, що обговорив з генсеком ООН питання евакуації українських захисників і цивільних з оточеного міста.

«Багато хто з лідерів намагається допомогти врятувати наших героїчних захисників міста. Дуже детально говорили про це і з Генеральним секретарем ООН під час його візиту в Київ», – зазначив Зеленський.

Він запевнив, що влада робить все, щоб евакуаційна місія з Маріуполя все ж таки здійснилася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus