USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцька перукарка-стилістка про тренди, навчання в Лондоні і лучанок

23 Жовтня 2019 19:13
Мода – пані мінлива, як жіночий характер. Тому, аби бути «на вершині» стилю, потрібно орієнтуватися в найновіших трендах у сфері одягу та зачісок. «Не потрібно боятися змін та експериментів, адже передусім жінка має бути цікавою сама для себе», – вважає знана у Луцьку й за його межами перукарка-стилістка Інна Нідзельська, яка в червні цього року пройшла навчання у топ-гуру перукарського мистецтва в Лондоні. Так, окрім багажу знань та вмінь із англійського міста контрастів стилістка привезла цінні поради для лучанок, які хочуть завжди бути на стилі, та розповіла про модні тренди.

Кар’єру перукаря Інна розпочала у 1996 році в салоні «Фрізур», засновницею якого була Тетяна Стадницька.

«Я була її першою ученицею. Після того навчалася в багатьох школах України та Європи. Зокрема у період з 1996-го до 2000-го щороку проходила навчання у школі маестро перукарського мистецтва В’ячеслава Дюденка у Києві. Він – законодавець українського стилю. Це мій другий учитель. Він упевнений в собі. Що думає, те й каже, але говорить завжди правду. Вихований. Толерантний. Цікавим досвідом було й навчання в школі Патріка Алекса у столиці стилю і моди – Парижі. Довго розповідати про всі місця, де я здобувала знання і досвід. Останнім моїм навчанням було Saco Україна і вже після цього як найкращу студентку мене запросили в Saco у Лондоні. Навчання тривало з 23 до 28 червня цього року. Так сумно вийшло, що із семи людей, які мали їхати, двом не відкрили візи до Великобританії. А зрештою на навчання поїхала я – єдина представниця із України, і двоє білорусів», – розповідає луцька стилістка.

До слова, Академія Saco – це всесвітньо відома школа перукарського мистецтва, яку очолює її ж засновник Річард Ешворд. Він входить до десятки найкращих топ-стилістів світу.

«Річард – кутюр’є в перукарському мистецтві й амбасадор у Schwarzkopf, в нього є мережа салонів та академій Saco по всьому світу», – каже Інна й показує кореспонденту книгу, в якій викладена уся філософія школи Saco. На титульній сторінці – іменний автограф Річарда Ешворда: «Дорогій Інні з любов’ю від Річарда».
Цю книгу вже видали трьома мовами.
Інна захоплено розповідає про свого наставника Річарда Ешворда: «Річард розпочинав кар’єру в 80-х роках: був і ведучим стилістом, і креативним директором. І вже після того, як зрозумів, що вже «виріс», він створив свою академію стилю. Його філософія, як і загалом філософія Saco, полягає у тому, щоб працювати відповідно до індивідуальності клієнтки. Тобто форму зачіски підбирають не лише відповідно до фізіологічних особливостей клієнтки, а й її характеру. Зачіска має розкрити її особистість. Але обов’язковою умовою є комфортна форма, яка ще більше прикрашатиме жінку. І щоб ці зачіски можна було носити без укладки».
«Лондон – місто контрастів та національностей»

«Мої спогади про Лондон – неймовірні. Надзвичайно вразили англійки – дуже стильні та цікаві жінки. Одяг в них просто неймовірний: є дорогий, є дешевий, але у них всіх надзвичайно тонке відчуття стилю. Вони різноманітні та цікаві. Усе, що в тренді, можна побачити в Лондоні на різних жінках. Це місто контрастів та національностей. Усі люди, які мені зустрічалися, дуже привітні. Таке враження, що в цьому місті зібрались усі національності світу. Настільки багато туристів, що це навіть втомлює. Також у Лондоні особливо гарна архітектура», – ділиться враженнями про туманне місто стилістка.
«Той, хто вкладає гроші у себе, і є професіоналом високого рівня»

Інна розповіла, що є люди, які пропонують моду, а є ті, хто її створює.

«Перукарі – «виконавці» моди. І ми теж різні. В принципі, наші, українські, майстри – здебільшого професіонали. Але порівнювати майстрів не можна, це все одно, що порівнювати непорівнюване. Куди мені рівнятися до того, хто створює геніальні колекції? Це ж різні величини! На свій рівень вважаю себе хорошим майстром, оскільки я пройшла навчання в багатьох школах у викладачів з світовими іменами, на знання я не шкодую ні грошей, ні інших засобів. Наприклад, поїздка на навчання в Лондон коштувала мені декілька тисяч євро. Але це круто! Кожне навчання коштує чималих грошей. Але той, хто вкладає в себе, і є професіоналом високого рівня», – переконана жінка.
«Хай де буваю, завжди усім розповідаю, як сильно люблю Луцьк»

Луцька стилістка вважає себе патріоткою рідного міста. Тому за кордоном працювати поки що не планує, хоча каже, що відповідні пропозиції були.

«Загалом, я – патріотка рідного міста. Щиро люблю Луцьк. Хай де буваю, завжди усім кажу, що закохана в своє місто. Воно мені комфортне, приємне, саме тут я бачу своє подальше життя. У Луцьку немає от цих «божевільних перегонів», притаманних великим містам. Коли приїхала з Лондона, ніяк не могла звикнути до порівняно невеликої кількості людей на вулицях. Жартома запитувала у друзів: «А де ж люди? Порівняно з шаленим ритмом мегаполісу, в нас на вулицях їх майже немає». Це мені й подобається. Життя і так швидко минає. Лондон – це місто для багатих. Так казав мені й Річард. У Лондоні аж ніяк не всі шикують. Велика частина населення виживає. Тому, як на мене, краще почуватися зірочкою у комфортному Луцьку, аніж виживати в Лондоні. За кордоном є купа можливостей. Але це все відносно. Хороший перукар завжди знайде роботу і буде заробляти вдвічі більше», – зітхає майстриня.
«У дитинстві постригла усіх ляльок»

«Я не пам’ятаю, щоб так сильно в дитинстві бачила себе перукарем. Але всі мої ляльки мали зачіски. Я їх усіх перестригла. І всі мої рідні знали точно, що я буду перукарем. Коли ми зустрічалися усією родиною, я всім щось робила на голові», – ділиться спогадами Інна.

До слова, луцька перукарка працює лише з жінками. Зі слів стилістки, у неї є клієнтки і зі Швейцарії, і з Канади, з Іспанії та Італії – але це все це ті самі лучанки, які виїхали в світи.

«Якщо вони приїжджають до України, обов’язково приходять до мене і я їх обслуговую», – усміхається майстриня.

«Хотілося б прищепити відчуття стилю, креативності й нашим жінкам»

Разом із тим вона дала кілька дієвих порад луцьким жінкам, які прагнуть мати стильний вигляд і почуватися впевнено.

«Нашим жінкам раджу бути різноманітними, не копіювати одна одну. Коли я повернулася до Луцька, побачила, що всі однакові. Копіювати одне одного – це нудно і нецікаво. Наприклад, майже всі дівчата – з довгим волоссям. Як клони. У Лондоні я такого не бачила. Там у дівчини якщо і збережена довжина волосся, то воно все одно має форму. У Луцьку майже немає стрижок. Із стрижками ходять лише дорослі жінки. Натомість у Лондоні багато жінок і дівчат з різноманітними стрижками, фарбуваннями. Це не обов’язково блонд, це різні кольори та форми. А у нас всі однакові. Оце мене й засмучує. Хотілося б прищепити почуття стилю, креативності й нашим жінкам. Потрібно більше експериментувати! Передусім жінка має бути цікавою для себе», – радить топ-перукарка.
Що ви порадили б перукарям-початківцям?

«Вчитись, вчитись і ще раз вчитись. Без наполегливості та працелюбства важко чогось досягнути», – запевняє Інна.

Насамкінець луцька стилістка розповіла про найбільш актуальні тренди цього року.

Отож, тренд номер один у 2019-2020 рокахпанк:

«Він ніколи не виходить з моди і фактично ніколи не втрачає актуальності. Його заснували у 1976 році, коли молодь Англії була покинутою, відбувалося багато страйків, бунтів. Тож це був один із способів самовираження молоді», – каже перукарка.

Бліц – вікно культури 80-х років, простіше кажучи, стиль 80-х.

Trible– етніка. Це не конкретно етнічний стиль якогось народу, а вся етніка – Америка, Індія, Азія, континентальна Америка. Це поєднання всіх кольорів, мозаїка, ідея різнобарвності.

Mode– модернізм 60-х років. Це стиль дизайнерів-експериментаторів, як, наприклад, П’єр Карден. Також у ці роки зароджувався футуризм – космічна тематика, трикутні форми, трапецієподібні сукні тощо.

Японська культура – ще один тренд. Чистота форм. Немає певного силуету.

Окрім цього, ось уже протягом кількох сезонів не втратили актуальності й такі стилі, як Rock та Luxary (розкіш, статус).

«Люблю змінюватися. Я така людина, яка не тримається за щось конкретне, й за волосся також. Люблю змінюватись сама, люблю й змінювати своїх клієнток. Якби могла, я робила б зачіски сама собі, і досить часто. Раджу постійно змінюватись і лучанкам, бо зміни – це цікаво, стильно і модно», – побажала наостанок луцьким жінкам стилістка.
Розмовляла Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучанка Показати IP 23 Жовтня 2019 19:39
Гарний майстер. Стрижки відмінні- перевірено на собі.
Ірина Показати IP 23 Жовтня 2019 20:38
Ціна росте-якість падає(не лише моя думка)-перевірено на собі! Таке враження з інтерв'ю,ніби з ЛОНДОНА в яму повернулася...
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2019 08:57
Дуже гарні фотки. Ще хотілося б знати де працює майстер і які ціни на стрижку.
лучанка до Анонім Показати IP 24 Жовтня 2019 10:08
Перукарня позаду університету по Бандери, там працюють учениці Інни. Для стрижки безпосередньо у Інни, скажіть адміністратору, має окрему кімнату.Ціни низькими не назвеш ,але воно того варте.
Це до лучанка Показати IP 25 Жовтня 2019 15:21
що ота перукарня щось типу "швидко і дешево від 70 грн"? бо та якраз за університетом
лучанка до Це Показати IP 25 Жовтня 2019 18:48
Вона. У інни там окремий кабінет. А " дешево і сердито" стрижуть перукарі-початківці.
лучанин Показати IP 24 Жовтня 2019 12:00
робиш шонібудь, називаєш стилем і обзиваєш всіх кому це не подобається - секрет успіху!
Ірина Показати IP 24 Жовтня 2019 12:45
Не варте
Pattern Показати IP 25 Жовтня 2019 00:14
Вибачте мене, але судячи із зачісок, то я б побоявся довірити власне волосся цьому "майстру". Можливо вона і має купу сертифікатів, купу нагород, але дивлячись на моделей у мене з'являється посмішка. Невже це стильно і красиво? «Я слишком стар для этого дерьма». Можливо модно. Але на дівчат з такими зачісками я би уваги не звернув. Ця чьолка, це "безформенное нечто" виглядає дуже дивно. Чисто суб'єктивна думка людини далекої від моди.
Лідія Показати IP 26 Жовтня 2019 19:35
Майстер супер, понад десять років-задоволена, як роботою так і результатом!!! Здоров'я Вам та вашим рукам Інно!!! Хто не спробував, той і не оцінить!!! *)
User Показати IP 26 Жовтня 2019 20:05
Проблема таких високотехнічних зачісок в тому, що їх потрібно поновлювати кожен тиждень-півтора, інакше її власниця перетвориться на невідоме волохате опудало. А крім того, що ця авторська зачіска коштує немалих грошей, то ще й регулярно викидати таку ж суму на її підтримання фінансово може далеко не кожна жінка. Та й немає за що платити такі гроші, нічого бомбезного я в таких зачісках не бачу (це чоловіча точка зору). Якщо вибирати між "Любий, я зробила зачіску за 500 грн" і "Любий, я зробила зачіску за 200грн, а на 300 грн купила тобі стейків які зараз посмажу і крафтового пива" - 100% чоловіків проголосують за варіант №2. )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus