USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку водій оскаржуватиме в суді постанову патрульних

6 Грудня 2016 19:58
Водія легковика зупинили патрульні Луцька за проїзд на червоне світло світлофора й склали відповідний протокол. Втім, лучанин Олександр каже, що порушення не було, адже їхав на зелене світло, й наводить докази.

Інцидент трапився вчора, 6 грудня, о 14.35 годині.

Водій розповідає своє бачення подій.

«Їхав проспектом Волі від ЦУМу в сторону Київського майдану. Як у правилах дорожнього руху вказано, я перелаштувався у правий ряд й мав час проїхати світлофор. Втім, перед самим носом, як видно з відео, один раз тільки блимнуло зелене світло, що дозволяло мені завершити маневр. Але поліцейські побачили мій світлофор з іншої вулиці Шопена та почали наздоганяти моє авто. Зауважу, що вони не включали червоні проблисткові маячки. Проте, помітивши патрульних,які наздоганяли мене, я зупинився, щоб не гаяти свій час. А тут мені інспектор каже, що я порушив ПДР. Своєю чергою, я попросив фото чи відеодокази, чи свідків, бо я маю відеореєстратор. На це мені відповіли: «і в мене є відеореєстратор і що з того?!», - говорить Олександр.

Зі слів лучанина, оскільки він був на роботі й не мав часу довго відстоювати свою позицію, то дочекався поки патрульні складуть і поїхав далі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЬ – У ТОП-5 ПО КІЛЬКОСТІ «П’ЯНИХ» ДТП. ІНФОГРАФІКА

Натомість речниця патрульної поліції Ольга Бузулук коментує ситуацію так:

«П'ятого грудня екіпаж патрульних виїжджав з вулиці Шопена на Волі і помітив, як водій "Форда" проїхав на червоне світло світлофора. Його зупинили. Спочатку водій заперечував порушення, казав, що має відеореєстратор, однак відмовився на місці надавати відео з нього. Доводив, що за таке порушення не мають права оформляти адміністративний матеріал. Окрім того, він там же написав пояснення, де вказано, що проїхав на блимаючий сигнал світлофора. Проте патрульний пояснив чоловіку, що жовтий колір не блимає, та показав це наочно».

«Врешті, водій з усім погодився. Патрульний, який виносив постанову, є кваліфікованим та професійним, знає законодавство, що й підтверджено при спілкуванні, запис розмови є на нагрудній камері. Будь-які дії патрульних можна оскаржити в суді. Також можна написати відповідне звернення щодо дій інспекторів в управління патрульної поліції. Але наголошуємо, що патрульні зупиняють автомобілі та оформляють адмінматеріали не тому, що це їхня забаганка, вони діють згідно із законом», - додає пані Ольга.

Згідно, із постановою, яку склали на водія за ч.2 ст.122 КУпАП (проїзд на червоне світло), йому "світить" штраф 425 гривень.

Проте пан Олег не погоджується з таким рішенням та готується оскаржувати його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 36
нелучанин Показати IP 6 Грудня 2016 19:53
водій поїхав на зелене світло. так що протокол складений безпідставно.
дідо до нелучанин Показати IP 6 Грудня 2016 20:18
Світлофор з цифровим відліком. Ніхто не виїзджає за одну секунду на перехресток.
Andrew до дідо Показати IP 6 Грудня 2016 21:02
Бовдур, прочитай хоть раз правила. Будь-який зелений (блимаючий, односекундний і тд і тп) дозволяє виїхати на перехрестя(виконати маневр), а жовтий - дозволяє його завершити, Що водій успішно і зробив. Все по правилах, а копам - ганьба P.S. Скоро їх будуть, як і старих (гайців) мУсАрАмИ називати за таку службу.
Активіст до Andrew Показати IP 6 Грудня 2016 21:52
Їм ще до мус*рів далеко. Селфі клоуни і все.
нелучанин до дідо Показати IP 6 Грудня 2016 21:45
ти вже прочитав правила дорожнього руху ?
Свтлофор до нелучанин Показати IP 7 Грудня 2016 00:04
Треба наказувати поліцейських. Це вони поїхали на червоний колір.А водій правила виконав
солдат Показати IP 6 Грудня 2016 20:08
я декілька раз стикався з нашою поліціею хлопці молодці респект і повага якщо коп сказав червоний значить червоний
Стьопа до солдат Показати IP 23 Квітня 2018 08:58
Хлопці не розумні! Затримують людей без підставно! Як можна наказувати їх?!!!!
Олена Показати IP 6 Грудня 2016 20:08
Правильно робить
дідо Показати IP 6 Грудня 2016 20:17
Залишилась одна секунта зеленого світла, а цей горе водій всерівно преться на перехресток. Ошттрафований правильно.... Багато їздаків літають на жовте,чи перешкоджають зустрічним авто завершити поворот, і роблять пробки.
АВ до дідо Показати IP 7 Грудня 2016 09:48
Ну ти ідіот, він проїзджав на зелене нікому не мішаючи, до чого тут твоє "преться". А копам аби бали заробити а не обстановку на дорозі контролювати Треба оремий підрозділ тіпа ДАЇ, щоб вони добре розбирались в правилах дорожнього руху і в машинах.
ss Показати IP 6 Грудня 2016 20:19
реально видно що блимає зелений на світлофорі з другого боку вулиці. Водій просто завершував маневр в даному випадку переїжджав перехрестя.
Даі Показати IP 6 Грудня 2016 20:26
Я бачу пані Ольго Ваші колеги працюють такими ж методами як і я колись,молодці.
нелучанин до Даі Показати IP 6 Грудня 2016 21:46
ну те, що ти був мєнтом, ніхто не сумнівається
Проходив поруч... Показати IP 6 Грудня 2016 20:29
Тяжко було тим б*ранам відео показати? Нормально проїжжав, на зелене. Хай тормоза краще марожів ловлять, які внаглу на червоне валять. Водію респект, копам - ганьба!!! Понабирали недобитків...
Ха Показати IP 6 Грудня 2016 20:31
Таких поліцейських треба зразу виганяти, щоб неповадно другим було,сліпі олені,а що скаже На це прес секретар!!!!
Andrew Показати IP 6 Грудня 2016 20:53
Зробити поправку в законі: коли коп виніс постанову, а в суд скасував її (коп не правий або немає доказів) - то щоб той коп платив ту виписану суму штрафу водію і таку ж в казну, щоб неповадно було...
Алекс Показати IP 6 Грудня 2016 20:55
Це Full HD якість відео?... )))). Якийсь самий найкитайський "реєстратор"... Чесно кажучи не має ні дати ні часу коли було знято відео. А може воно знято вже після інциденту... Воділа вирішив проїхатись ще раз і записати щоб мати "отмазку", правда не знаю для кого, для ВН?... Все змазане, а де взагалі поліція, щось її не видно на перехресті зліва... Якби був час і дата і копія прототокола в якому дата, час і місце теж фіксується тоді можна робити якійсь висновки та доказувати щось, а так відео "не о чем"... Їде якась машина, горить світлофор, на якому кцентується увага...
Andrew до Алекс Показати IP 6 Грудня 2016 21:43
Шо ти поносиш! Звук включи. І подивись, ще раз.
Алекс до Andrew Показати IP 6 Грудня 2016 22:49
Вирази підбирай б*дло ти тупариле
Андрій Показати IP 6 Грудня 2016 21:30
Хлопці це ті самі м*сора в мене вже є два приклада за п'янку з людей брали по половинці по5000грн.
1312 Показати IP 6 Грудня 2016 22:04
Якесь галіме мус*рське фуфло те дурнувате дідо!!!
ДАІ Показати IP 6 Грудня 2016 22:10
Розповідаю для тупих поліцаїв. Світлофор Волі-Шопена працює в слідуючому режимі: з сторони Київського майдану червоний сигнал світлофора на 3-5 секунд включається раніше, щоб водії з сторони ЦУМу могли здійснити поворот на вулицю Шопена, ті двохмісячні, коли стояли на вул.Шопена дивилися на дублюючий сигнал світлофора з правої сторони перехрестя в напрямку ЦУМу і там бачили що горить червоний, а водій їхав без порушень ПДР. Невірите перевірте 1000% правда. І запитання до Базулик вона можливо посвідчення водія має чи закінчувала автошколу, а то получається як в анекдоті чим відрізняється г...но корови і кози напевно не знає а лізе щось коментувати......
Йопрст Показати IP 7 Грудня 2016 03:37
Барани за кермом як блох
лучани Показати IP 7 Грудня 2016 09:14
Шановні, кого захищаєте? Цей "скакун перехресь" колись на жовте світло ваших родичів побє на переході. Горе-водій неперший раз проскакує на жовте і навіть на червоне. Воно створило аварійну обстаноку ,то ж нехай платить.
111 до лучани Показати IP 7 Грудня 2016 11:46
Шо ти ліпиш?? Якого милого люди мають сунутись на жовте світло?? Жовте світло для того і передбачене, щоб завершити маневр.
знаю Показати IP 7 Грудня 2016 09:22
поліція у нас- дальтоники
Рома Показати IP 7 Грудня 2016 09:29
Ці селфікопи неможуть даже відрізнити зелений від червоного. Авакова к о з л а потрібно посадити, за такий провал реформи.
ххх Показати IP 7 Грудня 2016 09:31
а де відео того клоуна,що казав що він також має реєстратор?і коли почали видавати тим му****кам реєстратори?
Водій Показати IP 7 Грудня 2016 12:28
Дякую всім хто відреагував.Не жуйте мою тему.Я просто хотів що б наші українські водії мали свою думку і знали що з такою проблемою стикаються по статистиці ДУЖЕ багато людей і платять.Сьогодні я спочатку написав заяву у поліцію і додав їм на розгляд фото та відео.Розглянувши справу пришлють лист з своїм висновком,а далі побачим, якщо не скасують постанову,то подаємо в прокуратуру та на суд.Висновок відпишу.Бажаю всім водіям бути уважними і читати ПДР що б запобігти подібних ситуацій.Дякую
Andrew до Водій Показати IP 7 Грудня 2016 12:43
Успіхів ДРУЖЕ! Ми тебе підтримуємо!
Анонім до Водій Показати IP 7 Грудня 2016 15:57
до суду відразу передавайте із витребуванням оперативного-відео, реєстратора поліцейських та БОДІкамери, суд сккасує!
. Показати IP 7 Грудня 2016 17:15
очень подробно должен выясняться момент, а почему он не мог остановиться. Считаю, что такой возможности нет, только когда светофор сломался резко или некоторые светофоры очень мало «мигают» зеленым, буквально раза два-три, и не успеваешь даже заметить это. А в обычной ситуации если заранее видишь, что зеленый мигает, ты уже должен притормозить и остановиться на желтый либо аккуратно въехать на зеленый мигающий, а не наоборот набрать скорость и скорее «пролететь» перекресток как это делает большинство
Богдан Показати IP 8 Грудня 2016 11:09
Порушення немає. Водій їхав на зелений. Навіть якщо лишилась 1 секунда і горить зелений - потрібно їхати. У місті багато машин. Якщо всі будуть ставати на зелений - корки будуть неймовірні. А пішоходи повинні розуміти, що переходять дорогу у великому місті, а не на хуторі. Вийняти навушники з вух і дивитись по сторонах. Поїдьте в дружнє Тбіліссі і спробуйте там перейти дорогу по пішоходці. Там правий завжди водій, і пішоходи це підтримують. Хотілось би тут побачити ссилку на відео з реєстратора поліцейських, на якому буде видно того самого джипа, який їхав попереду.
Не байдужий Показати IP 8 Грудня 2016 11:33
Ті клоуни те відео пібрізають як їм треба. Те що пишуть що поліцейські знають закони то це брихня. Вони і двох слів зв.язати не можуть. Не хай для початку самі навчаться їздити а тоді до людей до кулупуються.
Ван4ик Показати IP 8 Березня 2018 21:05
У мене така сама ситуація,в Івано-Франківську ці пі...си , недй...бки (бо інакше не назвеш) сиділи в кущах на виїзді з Франика (у сторону Львова) перед с. Ямниця почали розводити на перевищення швидкості , показували ШВИДКІСТЬ,ЗНЯТУ НА ПЛАНШЕТ СПІДОМЕТРА ПАТРУЛЬНОГО АВТОМОБІЛЯ??? не вийшло з того нічо, потім проїзд на жовтий сигнал світлофора, це при тому що вони стояли десь там справа на прилягаючій вулиці в кущах, показували якесь відео, що видно з сторони прилягаючої вулиці як світлофор перемкнувся на зелений коли я вже ПРОЇХАВ перехрестя(у мене в той час світлофор почав блимати зеленим, коли я заїхав на перехрестя ) підкажіть як краще чи можна у цій ситуації покарати саме патрульного?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus