USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Луцьктепло» стримує зростання тарифів

5 Квітня 2018 17:17
Впроваджуючи заходи з модернізації у 2017 році, ДКП «Луцьктепло» змогло зекономити 700 тисяч гривень, як результат, вдалося знизити зростання собівартості теплової енергії, що відображається в платіжках лучан за комунпослуги.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 4 квітня.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна розповіла, що значну увагу на підприємстві приділяють модернізації. З її слів це дає змогу «притримувати» ріст тарифів.

«Ми активно працюємо з Європейським банком, і на це міжсезоння маємо величезні плани та об’єми робіт для виконання. Зокрема перекладемо два блоки мереж, а це біля 9 ділянок, де підприємство має найбільші втрати. Плануємо замінити 3,5 км мереж. Там труби покладені більше 30 років тому. Замінюватимемо й технологічне обладнання для економічного ефекту. Від минулорічних впроваджень вже маємо позитивний економічний ефект у сумі 700 тисяч гривень.

До початку опалювального сезон маємо намір запустити котельню на вулиці Боженка на альтернативному виді палива. Також будемо міняти насосне обладнання й пальники на котельнях, де вони застарілі. Ці всі заходи дадуть можливість стримувати ріст тарифів», - розповіла Валентина Малютіна.

Та додала, що для того, аби замінити усі зношені мережі, необхідно близько 2 млрд. грн.

Щодо зростання тарифів, член виконкому Ігор Алєксєєвзауважив, що це пряма дія керівництва держави

й назвав це «геноцидом власного народу».

Зауважимо, під час засідання члени виконкому відкоригували тарифи на теплову енергію ДКП «Луцьктепло» через зростання плати за електроенергію та водовідведення. Як результат, для населення вони зросли на 1,2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2018 17:57
От читаєш всю цю маячню і знаєш законодавство України, де чорним по білому написано,що в цьому році всі будинки мають бути обладнані вузлами обліку теплової енергії за кошти теплокомуненерго.А ці керівники "плетуть плота" і мріють про світле майбутнє і теплі зими.А там передбачені штрафні санкції і потім будуть "плачі" про тяжкий фінансовий стан.Може почнете працювати?
Мешканець Показати IP 5 Квітня 2018 20:04
Більше того.В 2019р. ще і облік гарячого водопостачання(вузли в кожен будинок).Як казав батько Проні Прокопівни -"Позвольте спросить?А как у вас с деньгами?"
Василь Показати IP 6 Квітня 2018 16:07
700т.гривень-якраз може хватить на 2 ІТП.Взагалі-то впровадження ІТП -за рахунок мешканців з росрочкою на 5 років. Ще і невідомо ,чи буде працювати котельня на пелетах. Як монополіст,Луцьктепло і так має завищені тарифи на тепло і гарячу воду,тому що затверджена температура теплоносія 95град(при -20 зовні)-а фактично вона ніколи не перевищувала 80грд.Отже -обман на прибл.15-17%!!!!! Оце навар!!!! І на гарячій воді-температура теплоносія(затверджена)-70град,а фактична буває і 56-58град.І знову обман на прибл. (70-58):58х100=20%!!!! І тарифи Луцьктепла 4-і зверху по Україні!!!! Радійте,лучани!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus