USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мобілізувати можуть будь-якого здорового військовозобов'язаного: чому до армії беруть тих, хто не хоче служити

8 Серпня 2022 15:59
Начальник Дарницького територіального центру комплектування у Києві, полковник Руслан Тригуб пояснив, чому трапляються випадки, коли на фронт відправляють людей, які не зовсім хочуть або не готові служити.

Про це він розповів в інтерв’ю Hromadske, передає ТСН.

«Є військово навчений ресурс – це особи, які служили в армії. Їх навчали, держава на них витрачала кошти, коли вони служили на строковій військовій службі (або в поліції чи у Службі безпеки). Їх не треба перенавчати – треба тільки нагадати те, що вони знають. Людина може не хотіти служити, їй може хотітися бути вдома, у неї тут родина і таке інше. Є й люди, які не служили в армії, але хочуть захищати державу. Проте, якщо є вимоги призивати навчений ресурс: людей, які вчилися на танкістів, артилеристів, стрілків, гранатометників, – то ми викликаємо насамперед саме їх», – пояснив Тригуб.

Він запевнив, що добровольців теж відправляють воювати, однак одні добровольці не зможуть виконати мобілізаційні завдання.

«Тому викликають й інших людей, вручають повістки, звіряють облікові дані. Мобілізація триває, запити надходять, тож ми призиваємо людей», – каже очільник ТЦК.

Читати ще: У військкоматі прокоментували, чи можуть мобілізувати чоловіка телефоном

Він нагадав, що мобілізація, згідно з указом Президента, продовжена до 23 серпня.

«Наразі комплектування проводиться постійно. Є бойові втрати, є небойові втрати, є некомплект тощо. Ми доукомплектовуємо військові частини згідно з заявками, які нам направляють вищі керівні штаби», – зазначив Тригуб.

Очільник ТЦК підтвердив, що у межах загальної мобілізації можуть мобілізувати будь-якого здорового військовозобов’язаного або резервіста, якщо вони не мають права на відстрочку і за станом здоров’я вважаються придатними до служби.

Раніше Руслан Тригуб розповів, як мобілізованим обирають фах у ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Уточнення Показати IP 8 Серпня 2022 18:38
Можуть лише при наявності згоди людини!!!
Народна прокуратура до Уточнення Показати IP 8 Серпня 2022 21:53
Ого, як сцикуни активізувались, судячи з підтримки
Сцикуни до Народна прокуратура Показати IP 8 Серпня 2022 22:52
Так, ми сцимо декілька разів на добу бо це є нормальний процес життєдіяльності людини. Можливо ти не сциш??? Співчуваю... Тоді тобі на гемодіаліз(((
1 до Уточнення Показати IP 9 Серпня 2022 08:27
Ви вважаєте що три знаки оклику в кінці речення роблять його автоматично правдивим? Співчуваю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus