USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На дорогах Волині облаштовують 13 острівців безпеки

6 Липня 2021 17:24
На автотрасах Волині облаштовують 13 засобів заспокоєння руху – «острівців безпеки». Всі вони розташовані на ділянках, де на різних стадіях проводяться ремонтні роботи.

Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг Волинської області.

Як зазначають у відомстві, на сьогодні реконструкцією, капітальним і поточним середнім ремонтом охоплено понад 130 км міжнародних, національних, регіональних та територіальних доріг області.

Цьогоріч вперше на окремих ділянках, що капітально ремонтуються, монтують засоби заспокоєння руху – острівці безпеки. Такі поки нові і незвичні для українців пристрої облаштовуються на ділянках ремонту автошляху М-19 Доманове (на м.Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на м.Бухарест), зокрема на підходах до населених пунктів Секунь, Мислина, Дубове, Колодяжне, Воля Любитівська, Голоби, а також в селищі Колки на дорозі Р-14 Луцьк – Ківерці – Маневичі – Любешів – Дольськ.

Вважається, що фізичні бар’єри роблять порушення здебільшого неможливими і служать природними контролерами руху, дозволяють водієві зберігати постійну безпечну швидкість, а не змінювати її.

У Службі автомобільних доріг Волинської області також додають, що є випадки неготовності водіїв до таких нововведень. Наслідком цього стала ДТП на трасі М-19 у селі Воля Любитівська. Тому у відомстві застерігають від необережного керування транспортними засобами та закликають дотримуватись ПДР, особливо на ділянках проведення ремонтних робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Джек Показати IP 6 Липня 2021 17:44
Треба знести той ідіотизм що вони поставили,а не нові робити!
Острівець НЕбезпеки Показати IP 6 Липня 2021 17:53
Вже бачив, як фура їхала по зустрічній, розуміючи що не вписується у дорожній вигин. Судячи по фото, хтось вилітав на острівець.
Авжеж Показати IP 6 Липня 2021 18:25
Був свідком декількох аварій через це "сучасне диво". А хтось взагалі розраховує їх параметри? Повз них жодна фура проїхати не може, не кажучи вже про автопотяги. А як їх гарно проїзжати в темну пору доби. Так, саме них, а не повз них і швидкість тут ні до чого. Якщо ви вже хочете це зробити, то робіть по людськи, а не для галочки.
Лучанин до Авжеж Показати IP 6 Липня 2021 19:13
"жодна фура проїхати не може" і " жодна фура проїхати не може, не знизивши швидкість" - то таки різні речі.
Саша Показати IP 6 Липня 2021 19:01
Ну все, пішов відлік кількості загиблих від цих острівців смерті.
Всезнайко Показати IP 6 Липня 2021 20:13
Чомусь в Польщі всі їздять і всім добре.
Очевидно Всезнайку Показати IP 6 Липня 2021 21:49
Своїм розумом потрібно жити, а не польським...
Роман Показати IP 6 Липня 2021 22:33
Це черговий проект на якому відмивають гроші. Може і ідея хороша но реалізація це просто жах. Таке враження, головою не думають коли їх проектують і встановлюють.
Водій Показати IP 6 Липня 2021 22:54
Сам ледве не влетів в те чудо. Їхав вночі і ніяких попереджувальних знаків немає, а самий острівець не видно. До того ж не було розмітки щоб можна було розрахувати траекторію об’їзду. А ще чудо спостерігати, як фури їх об’їжджають скидаючи швидкість до мінімуму і ледь-ледь вписуються створюючи затор, супер проект. Краще навчити людей всільській місцевості переходити дорого в призначеному місці і вночі мати на собі світло відбивачі!
Цікаво Показати IP 6 Липня 2021 23:04
Як би коментували б ви, якби не було б острівців, та вам, не доведи Господи, довелося б там втрати когось з рідних чи близьких з за халатності чи перевищені швидкості когось з водія на якісній дорозі!!!!!!!
Людина Показати IP 7 Липня 2021 07:18
А скільки навчених людей і з сільської, і з міської місцевості вже на смерть збили в призначених місцях серед білого дня? Біля кожного призначеного місця треба влаштувати або лежачого поліцейського, або острівець безпеки, інакше "шумахери" будуть і далі вбивати людей,їх же не шкода, а от понівечити свій автомобіль шкода.
Oleg Показати IP 7 Липня 2021 20:06
ОСТРІВЕЦЬ НЕБЕЗПЕКИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus