USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині адвокат за хабарі допомагав чоловікам виїхати за кордон. Фото

3 Травня 2022 13:24
Прокуратура Волині повідомила про підозру одному з волинських адвокатів у зловживанні впливом та незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому з корисливих мотивів.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Захисник був відповідальним від однієї з міських рад області за міжнародну та внутрішню доставку гуманітарних вантажів у період воєнного стану в Україні. Відтак він міг вирішувати із посадовцями органу місцевого самоврядування питання щодо включення військовозобов'язаних чоловіків до списку перевізників, які можуть виїжджати за кордон для ввезення гуманітарної допомоги.

У СБУ Волині повідомили, що зловмисник був членом волонтерського центру при Нововолинській міській раді.

Зранку 2 травня адвоката затримали під час одержання 800 доларів США неправомірної вигоди, яку він вимагав та одержав від громадянина за сприяння у внесенні в такий список чоловіків, які мали намір ввезти собі з-за кордону автомобілі.
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження встановлюються особи інших причетних до незаконної діяльності.

Згідно з санкцією ч. 3 ст. 332 КК України незаконне переправлення осіб через державний кордон України шляхом наданням засобів або усуненням перешкод, вчинене з корисливих мотивів, карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патріот Показати IP 3 Травня 2022 13:50
Адвокат вже на фронті???
Експерт Показати IP 3 Травня 2022 16:05
СБУ в футболке и Прокуратура в плаще? Та у ДБР снаряжение по круче! Чё за цырк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus