USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

На Волині знайшли дах над головою понад 4 тисячі евакуйованих українців, – Координаційний центр

5 Березня 2022 08:45
Координаційний центр Волині працює над доставкою гуманітарних вантажів до найгарячіших регіонів України, які вже прямують до адресатів.

Станом на 4 березня на Волині прийняли 5 фур і 8 мікроавтобусів з гуманітарною допомогою загальною вагою – 80 тонн.

Окрім того волонтери відправили залізницею 73 піддони з продуктами харчування (крупи, вода питна, консерви, шоколад, макарони, консервацію), одяг і взуття (дитячий, дорослий); майже 50 тонн картоплі, вагон борошна. Також 2 автомобільні вантажі: каски, бушлати, матраци, каремати, павербанки, ліхтарики, медичні засоби (кровоспинні, ліки, шприци, знеболюючі засоби, ліки для дітей, засоби гігієни дорослі / дитячі, продукти харчування, генератори.

Допомогу доставили до Сумської, Київської, Харківської областей, а також міст Боярка, Бородянка, Фастів (Київщина), Коростень та селище Корнинське, що на Житомирщині. Окрім того, допомога, відповідно до запитів, надана батальйонам ЗСУ, підрозділам прикордонної служби та ТрО.

На потреби ЗСУ передали 2 автомобілі. Обладнали захисними решітками військову техніку. Забезпечили залізобетонні блоки для зведення загороджувальних споруд об’єктів особливого значення.

Сформували базу даних отриманих гуманітарних ліків та медичних засобів. Розблокували резерви спецмедбази. Інструментарій та інші вироби медичного призначення розподіляються відповідно до заявлених потреб. Облаштували підвальні приміщення лікарень для надання повноцінної медичної допомоги в умовах бойових дій.

Загалом на території області отримали дах над головою 4 113 вимушено евакуйованих. Додатково розгорнули ще 5 тисяч місць для поселення, понад 2000 з яких уже повністю облаштовані.

У колцентрі Координаційного центру Волині опрацювали 43 звернення. Серед них: пропозиції міжнародної допомоги (Польща, Німеччина, Чехія, США), фінансової від іноземних громадян та організацій, а також матеріальної – від української діаспори; допомога у забезпеченні житлом, транспортом, медикаментами; пропозиції послуг психологів, журналістів, перекладачів; надаються консультації та роз’яснення громадянам з різних питань. Станом на 4 березня надійшло 368, з яких 77% вже опрацювали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus