USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Лише за два дні луцький комунікаційний центр направив допомогу в понад 10 міст України

10 Березня 2022 16:45
Волонтери Єдиного комунікаційного центру, що працює в Луцьку, налагодили співпрацю з міськрадами в регіонах, що найбільше страждають від російського вторгнення. Вони допомагають подібним волонтерським організаціям, які діють при них, зібрати необхідні речі, а також надають логістичну підтримку.

Координатор Єдиного комунікаційного центру Сергій Рижков розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, що лише протягом двох днів – 6-8 березня – волонтери центру отримали вантажі з гуманітарною допомогою з Польщі та Німеччини, а учора в логістичний хаб центру приїхала фура з Португалії.

«За два дні ми направили допомогу в такі міста, як Київ, Дніпро, Макарів, Ірпінь, Гостомель, Буча,Вишневе, Рівне, Запоріжжя, Харків, Обухів, Умань і Малин. Ідеться також про допомогу окремим структурам, наприклад 137-му батальйону в Рівному, блокпостам у Луцьку, підрозділам самооборони у Києві та Луцьку, Луцькому воєнному аеродрому, Святошинській районній державній адміністрації в Києві, 55-й окремій артилерійській бригаді в Запоріжжі, Територіальній обороні в Харкові та Луцьку, батальйону оперативного реагування «Луцьк», волонтерському штабу, що діє в приміщенні кав’ярні «Старе місто» в Луцьку, та 30-й бригаді в Житомирі.

Ми теж допомагаємо продуктами харчування тим організаціям, які готують їжу та годують наших захисників у нас, у Луцьку. Це, наприклад, – ЛНТУ, «Патіо ді Фіорі» та «Модерн ЕКСПО», – зазначив він.
Нагадаємо, в Луцьку спільно з міськрадою було створено Єдиний комунікаційний центр для допомоги волонтерам, біженцям і переселенцям. Основна мета центру – координація волонтерів і громадськості, адже щодня небайдужі збирають і передають на передову й місцевим осередкам територіальної оборони тонни речей, зокрема амуніцію, медикаменти та продукти харчування.

Читати ще: «Якнайшвидше наблизити нашу перемогу»: як у Луцьку працює Єдиний комунікаційний центр

Окрім військових, центр забезпечує продуктовими наборами переселенців і нужденних. Частину допомоги (цивільний чи дитячий одяг, засоби гігієни, іграшки) центр скеровує волонтерським організаціям в інші міста.

«Усі медикаменти, які нам приходять, ми спрямовуємо волонтерам-фармацевтам, які формують аптечки. Потім за потреби ми звертаємося до них і просимо надати нам уже готові аптечки», – сказав Сергій Рижков.

Він інформував, що Єдиний комунікаційний центр уже налагодив співпрацю з міськими радами Маріуполя, Харкова, Чернігова, Сум, Миколаєва та іншими.

«Ми заключили з ними меморандуми, отримали відповідні листи на Луцького міського голову. При міськрадах діють волонтерські центри. Вони нам надали відповідну інформацію про їхні потреби. Наприклад, Миколаївська міськрада надала нам доступ до своїх гугл-форм із актуальними потребами. Найефективнішу співпрацю вдалося налагодити саме з Миколаївською, Дніпровською, Чернігівською, Запорізькою міськрадами», – наголосив координатор Єдиного комунікаційного центру.
Сергій Рижков розказав, що центру вдалося сконтактувати теж із Червоним Хрестом. Відтепер, відправляючи транспорт із допомогою до Миколаєва чи Запоріжжя, волонтери комунікаційного центру заразом доставлятимуть вантажі представникам цього товариства.

Читати ще: В тилу всі згуртовано працюють: Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» об'єднує зусилля з волонтерами

«До нас, як до прикордонної області, звертаються також з інших міст із проханням надати їм логістичну допомогу. Ідеться про доставку вантажів із-за кордону. Ми допомагаємо їм підшукати склад, перевізника, аби перетнути кордон та доставити вантаж за адресою», – зауважив він.

Нагадав, що охочі допомогти можуть зателефонувати на гарячу лінію Єдиного комунікаційного центру за телефоном: 050 555 10 06.

«Ті, хто хоче допомогти, можуть подзвонити і сказати: я – юрист, я – вантажник, я маю автомобіль, я – зубний лікар, я – будівельник, я – хороший менеджер, я – програміст тощо. Ми формуємо відповідну базу і потім за потреби залучаємо потрібних нам людей. Нам зараз потрібні водії вантажівок, бусів, зокрема для перевезень з-за кордону: жінки та чоловіки віком 60+», – розповів Сергій Рижков.

Додав, що центр співпрацює з військкоматом і допомагає охочим стати на захист Батьківщини долучитися до добровольців.
Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Єдиний комунікаційний центр було створено з метою співпраці активних волонтерських, силових і владних структур для обміну інформацією та злагодженої роботи на захист нашої громади, регіону та країни. Усі, хто активно займається допомогою армії, переселенцям, теробороні, можуть координувати та співпрацювати з центром.

Контакти:

- тел.: 050 555 10 06,

- сторінка у Facebook,

- сторінка у Instagram.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus