USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

РНБО запровадила санкції проти Януковича, Азарова та інших ексчиновників

19 Березня 2021 19:41
РНБО на засіданні ухвалила рішення ввести «максимальний» обсяг санкції, які передбачений чинним законодавством, щодо низки колишніх високопосадовців часів режиму Віктора Януковича та осіб, які сприяли зміцненню окупації Росії у Криму та на Донбасі. У переліку, зокрема, Янукович, Микола Азаров, Наталія Поклонська та інші.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу 19 березня, передає ТСН.

«Наступне застосування персональних санкцій, які подало дві наших інституції. Перше – це було окреме подання Кабміну. Йдеться про тих міліціянтів, які безпосередньо зрадили присязі і сьогодні працюють в РФ або на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. І друга доповідь була голови СБУ Івана Баканова», – сказав Данілов.

У список осіб, проти яких Україна впровадила максимальні санкції потрапили:

Сергій Абісов

Микола Азарова

Сергій Аксьонов

Олександр Бабков

Валерій Грицай

Костянтин Затулін

Петро Зима

Андрій Іванцов

Вадим Колісніченко

Володимир Константінов

Сергій Курченко

Сергій Кусюк

Павло Лебедєв

Леонід Пасічник

Олександр Поддубов

Наталія Поклонська

Віктор Пшонка

Дмитро Саламатін

Дмитро Табачик

Ігор Соркін

Микола Ткаченко

Микола Федорян

Микола Фіськов

Олександр Чербіцький

Ольга Чичелімова

Віктор Янукович

Данілов додав, що більшість зазначених осіб вже отримали російське громадянство.

Своєю чергою, очільник СБУ Іван Баканов на засіданні РНБО наголосив, що в 2014 році ці посадовці сприяли спецслужбам РФ в окупації українських територій, координували злочинну діяльність силових структур, перешкоджали правам і свободам громадян, зокрема на фейковому «референдумі» в Криму. А деякі з посадовців були також причетні до фінансування тероризму, проросійських акцій протесту та антиукраїнської пропаганди.

«Окремі епізоди їхньої діяльності за період 2014 року досі розглядаються у судах. Деякі з цих чиновників причетні до підписання «Харківських угод». А частина – і досі працює на зміцнення окупаційного режиму в Криму і на Донбасі», – заявив Баканов.

Також СБУ запропонувала застосувати санкції проти юридичних осіб, які є власниками ПАТ «Донецькоблгаз». Рішення ухвалили через їхні дії, які призвели до відключення 58 котелень на території ООС і поставили під загрозу життя і здоров’я громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ак Показати IP 19 Березня 2021 19:47
Еше против Ленина и Сталина забыли ввести
Петро Показати IP 19 Березня 2021 19:53
Актуально
дідо Показати IP 19 Березня 2021 20:03
Ще гарант має дати героя України Микиті Хрущову!
Грінпіс Показати IP 19 Березня 2021 20:10
На хвіст їм солі ще насипте.
Анонім Показати IP 19 Березня 2021 20:40
Все-таки народ, у которого после Пороха, войны, нищеты, жопы, сраки, Зеленского, беззакония, коррупции за последние шесть лет - самая большая проблема до сих пор Янукович - это неисправимый народ.
Петрр до Анонім Показати IP 19 Березня 2021 21:16
Кляті папереднікі
Толя Показати IP 19 Березня 2021 21:16
Санкции против Азарова и Пшонки? На кого рассчитан этот вонючий цирк? На одного тупого идиота, которому потом приносят фуфловые «социсследования», по которым рейтинг этого растет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus