USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Суд ЄС скасував санкції проти Януковича та його сина

21 Грудня 2023 08:43
Суд Європейського Союзу визнав нечинними запроваджені два роки тому Радою ЄС санкції проти експрезидента Віктора Януковича та його сина Олександра.

Про це пише Euronews.

«Суд загальної юрисдикції Європейського Союзу скасував санкції ЄС проти колишнього президента України Віктора Януковича та його сина Олександра, які їх успішно оскаржили», – йдеться у матеріалі.

На переконання суддів, Рада ЄС помилилася в оцінці, додавши в 2021 році імена Януковичів до санкційного переліку, оскільки на той момент не було підтверджень, що суд проти них в Україні був справедливим.

«Адвокати Віктора Януковича відстоювали позицію, що судовий вирок українського суду проти нього за державну зраду був політично мотивованим й процесуально несправедливим, й що він не мав змоги оскаржити іншу корупційну підозру», – стверджує Euronews.

Читати ще: РНБО запровадила санкції проти Януковича, Азарова та інших ексчиновників

Аргументацію стосовно відсутності впевненості в неупередженості українського процесу європейські судді використали й стосовно Януковича-молодшого. «Суд загальної юрисдикції ЄС скасував рішення щодо включення обох Януковичів до європейського санкційного переліку й наказав Раді ЄС оплатити юридичні витрати», – підсумовує агентство.

Зауважимо, що попри ухвалу суду проти Януковичів досі діють санкції ЄС, які були запроваджені іншим рішенням влітку 2022-го. Тобто вони досі не мають права в’їжджати на територію ЄС або володіти там будь-якими активами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Суддя Дреддд Показати IP 21 Грудня 2023 10:45
це зрада, чи перемога?
Аут до Суддя Дреддд Показати IP 21 Грудня 2023 11:39
Це зелень.
Це зрада до Суддя Дреддд Показати IP 21 Грудня 2023 11:48
Януковичаку на гілляку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus