USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Роками чекають погодження МОН: держава досі не передала ПТУ Волині

16 Листопада 2021 09:13
Хоч заклади профтехосвіти ще у 2016 році передані на фінансування обласних та місцевих бюджетів, майнові комплекси досі не передані у власність.

Про це йшлося під час бюджетних слухань у обласній раді.

Нагадаємо, відповідно до чинного законодавства, фінансування профтехосвіти перекладене на плечі місцевих бюджетів з 2016 року. Зокрема, ПТУ, які розташовані в містах обласного значення, мають фінансувати міські бюджети, а в менших населених пунктах – з обласного.

Тож уже шість років більшість закладів ПТУ фінансуються з обласного бюджету та власником усіх закладів досі залишається Міністерство освіти.

У багатьох закладах є чимало приміщень, які сьогодні не використовуються, але для того, аби навести лад з майном, треба вирішити питання з власністю. Деякі з закладів уже зібрали повні пакети документів про передачу на баланс облради і надіслали його у міністерство, проте досі відповіді не отримали. Дехто чекає пів року на відповідь, а дехто і рік, і півтора. Керівники ж навіть не знають, чи все гаразд з поданими документами, бо зворотного зв’язку немає.

Як зазначив голова бюджетної комісії, депутат облради Орест Маховський, це проблема стосується усіх без виключення закладів профтехосвіти. Тож після завершення слухань він попросив управління освіти надати інформацію про те, які заклади уже подали документи в МОН і скільки вони чекають, аби підготувати звернення в міністерство від облради.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus