USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Щороку близько 800 тисяч людей закінчують життя самогубством

10 Вересня 2018 15:06
Всесвітня організація охорони здоров’я зазначає, що у світі щороку близько 800 тисяч людей закінчують життя самогубством. Це відбувається кожних 40 секунд. У кілька разів більше люди намагаються вчинити самогубство, але їх вдається врятувати, передає Канал 24.

Виконуюч обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснює, що не привертаючи увагу до цього питання, стає причиною появи стигми (негативної асоціації) у суспільстві, і люди, які потребують допомоги, бояться по неї звернутися.

Вчені наразі не мають відповіді, через які причини люди намагаються вкоротити собі віку.

Самогубства часто відбуваються імпульсивно у моменти кризи, коли людині важко впоратися з всіма проблемами. У зоні ризику – люди, що мають алкогольну чи наркотичну залежність.

Існує багато прикладів, як після депресії, травми чи спроби вчинити самогубство, люди повертаються до нормального життя та допомагають іншим боротися з цим. Тривожні думки можна подолати, якщо мати підтримку близьких та рідних та не боятися про це поговорити.

10 вересня – Світовий день запобігання самогубствам. Самогубство у сучасному світі є однією з найбільш актуальних психологічних та соціальних проблем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus