USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У луцькому терцентрі облаштували кімнату для творчості й відпочинку

19 Червня 2018 18:49
Фонд Ігоря Палиці«Тільки разом» понад п’ять років допомагає Луцькому територіальному центру.

Про це інформує прес-служба Фонду.

Луцький територіальний центр соціального обслуговування – місце, де допомогу та підтримку можуть отримати люди, на чию долю випали нелегкі випробування: одинокі, люди з обмеженими можливостями, безхатченки та просто ті, кому в житті доводиться важко. Хай як прикро це звучить, проте з кожним роком кількість під­о­пічних Луцького територіального центру зростає. Розширюється і спектр послуг, якими можуть скористатися соціально незахищені верстви населення.

– Людина, яка приходить до нас, може не лише пообідати, а й скористатися перукарськими послугами, помитися, випрати білизну, відвідати кімнату дарованих речей, повправлятися на тренажерах, пройти фізпроцедури, – каже керівник центру Галина Шатецька. – Також у нас діє послуга соціальної адаптації. Люди, які вийшли на заслужений відпочинок, хочуть активно проводити життя – співати, танцювати, ліпити, шити, вишивати.

Вони прагнуть реалізувати свої мрії, які, мабуть, ще з дитинства виношували. Тут пенсіонери спілкуються, забувають про свої болячки, продовжують життя.


Щоб дозвілля підопічних стало ще цікавішим, у терцентрі облаштували кімнату для творчості й відпочинку.

По допомогу у втіленні задуму адміністрація закладу звернулася в Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом».

Фонд придбав будівельні матеріали, меблі, побутову техніку. Ремонт кімнати ми робили своїми силами – білили, клеїли шпалери. Облаштували фактично за тиждень, – розповідає Галина Шатецька. – У нас багато планів. Дякуємо Фонду, що завжди підтримує наші ініціативи.


Інструктор з трудової адаптації Оксана Крамар зауважує: це не просто кімната, а релаксаційний зал, де люди зможуть творчо працювати та відпочивати.


– Підопічні насамперед – наші друзі. Ми ділимося рецептами, досвідом. У нас є дуже багато спільного. Люди хочуть бути комусь потрібними, шукають себе в товаристві, – зазначає пані Оксана.

Людмила Мартиненко відвідує терцентр майже рік. Щоразу йде сюди з задоволенням. Каже: в приємному товаристві й душа молодіє.


– Не кожна людина потребує поради. Є люди, яким потрібна рука, що підтримає, вухо, що вислухає, серце, що зрозуміє. Саме такі люди працюють у цьому колективі. Ми приходимо сюди з задоволенням, тут відбуваються різні майстер-класи. Також долучаємося до волонтерських проектів – плели маскувальну сітку, робили ляльки-мотанки для військовослужбовців. У ці вироби ми вкладали душу і серце. Для наших захисників це будуть звісточки з рідного дому, які оберігатимуть їхні життя.

Десятки людей, різних за віком та професіями, щоразу приходять у терцентр, щоб урізноманітнити будні. Організатор культурно-дозвіллєвої діяльності Тетяна Поліщук каже, що спеціально обладнана кімната дасть можливість проводити ще більше заходів. Тут планують тренінги з психології, перегляди фільмів, посиденьки, майстер-класи, зустрічі з письменниками. Терцентр відвідує дуже багато талановитих людей. Тож музичний центр, що його придбав Фонд, також стане у пригоді.


Фонд Ігоря Палиці допомагає Луцькому територіальному центру понад п’ять років. За цей час за кошти Фонду додатково харчувалися понад дві тисячі осіб. Крім цього, Фонд допомагав забезпечувати людей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах, засобами особистої гігієни. Придбано медичну техніку для фізіотерапевтичного кабінету та нове обладнання на кухню: побутову газову плиту, електрожаровню, холодильники, посуд. Для того, щоб комфортніше було працівникам, на кухні встановили кондиціонер. Також в установі відремонтовано та обладнано приміщення для миття посуду. У 2016 році з допомогою Фонду відремонтовано санітарну кімнату, якою можуть скористатися не лише ті, хто тренується в тренажерному залі, а й люди, які проживають у приватному секторі та не мають відповідних вигод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus