USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 40 тисяч волинян отримали матеріальну допомогу від Фонду Ігоря Палиці

11 Червня 2018 13:36
За час роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» матеріальну допомогу отримали майже 42 тисячі волинян. Про це інформує прес-служба Фонду.

Сім років поспіль Фонд Ігоря Палиці надає допомогу людям, які потребують цього найбільше. Це хворі дітки й молоді люди, пенсіонери, яким бракує коштів на ліки з мізерної пенсії, люди, які опинилися в скрутних ситуаціях. Ніхто не застрахований від випадків, коли в двері неждано стукає біда, від самотності. Прикро, коли через матеріальну безвихідь, байдужість оточення руйнуються людські життя.

Рішення про підтримку волинян Ігор Палиця ухвалив ще в момент створення Фонду. Відтоді воно залишається незмінним. Натомість кількість людей, які звертаються по допомогу, з кожним роком зростає. Щомісячно у Фонд надходить понад 600 звернень від осіб, які потребують матеріальної допомоги на дороге лікування чи оперативне втручання.


У червні 2016 року розпочав роботу сучасний реабілітаційний комплекс «Агапе» для людей з особ­ливими потребами, розташований у Боратині Луцького району. Тут створено найкращі умови для перебування тих, хто не в змозі давати собі раду. У комплексі працюють чуйні люди. Крім надання допомоги у відновленні фізичних можливостей, вони адаптовують своїх пацієнтів до практичного життя. Комплекс дорогий, тому Фонд виділив кошти для купівлі черепиці, утеплення фасаду, встановлення вікон та дверей.


Територіальний центр соціального обслуговування опікується самотніми людьми та інвалідами. Для декого з них навіть повноцінне харчування – розкіш. Завдяки Фонду було покращено умови приготування їжі та харчування підопічних організації: проведено ремонт кухні, придбано плиту, холодильник, кухонне начиння, встановлено кондиціонер. Виділяли кошти й на саме харчування, що дало можливість харчуватися ще 50 людям. Днями в терцентрі була презентація ще одного проекту – кімнати творчості та відпочинку. Протягом року її зможуть відвідати понад чотири тисячі людей. Для багатьох це єдине місце, де на них чекають.


Ангеліна Лисик – дівчинка, яка вистояла в нерівній боротьбі з хворобою:

«Добро – велике, світиться, може переміщатися, може й говорити… Воно ніколи не сидить на місці. Я не хотіла б тільки собі те добро. Я його відпустила б. Нехай іде собі… Нехай шукає людей, яким потрібне». Тендітна та водночас незламна дівчинка взяла участь у конкурсі дитячих літературних творів та перемогла. Завдяки цьому стала учасницею проекту Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» «Відпочинок у Буковелі».


Це лише одна історія з десятків тисяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 11 Червня 2018 13:51
Низький доземний уклiн
лучанка до АНАТОЛЬ_ Показати IP 11 Червня 2018 17:36
Тер.центр на Пугачова треба повернути для дітей,бо там завжди був дитячий садок. Скільки там зайнято кабінетів ?
Вітковська Показати IP 12 Червня 2018 10:05
Читаю декларації, а потім пости відчаю про допомогу дітям, пораненим.. і так огидно.. жоден храм не відмолить жадоби, через яку стільки страждань!, От скільки людині треба?( Життя земне таке коротке…І жодна церква, жоден храм не відмолить жадоби, через яку стільки страждань! Невже так байдуже, якою буде пам’ять після смерті?( Яким в історію потрапиш?(( Де наші Джобси, Гейтси, Цукерберги, Маски?((…

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus