USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку на річці Стир відкриють прокат човнів

1 Грудня 2021 17:42
У 2022 році на річці Стир у Центральному парку Луцька відкриють прокат човнів.

Про це під час засідання виконавчого комітету 1 грудня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

З його слів, необхідно завершити наведення порядку на річці Стир, зокрема, повитягувати затоплені дерева та очистити замулені ділянки річки на території міста.

«Це потрібно зробити для того, щоб зберегти цю річку і зробити доступною і для тих, хто купається, займається греблею чи іншими видами спорту, а також для тих, хто буде використовувати її у розважальних цілях, адже наступного року відкриємо в парку прокат човнів. Ми маємо річку, тож повинні докласти максимум зусиль, щоб вона була в хорошому стані», – звернувся міський очільник до начальниці відділу екології Луцької міської ради Оксани Лисак.

Читати ще: На охорону довкілля Луцька передбачили майже 90 мільйонів гривень

Заразом він зазначив, що минулого року, коли впав рівень води в Стиру, окремі острівки із мулу проступали на поверхню у районі заплави на вулиці Ковельській.

«Вже наступного року необхідно починати роботу з очищення, бо ще декілька років і Стир замулиться до такого стану, що це вже буде не річка, а болото», – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, члени виконавчого комітету проголосували «за» проект рішення про Комплексну програму охорони довкілля Луцької міської територіальної громади на 2022–2025 роки.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 18:06
Якось заглох двигун під мостом біля Динамо, на веслах ледь вийшли до причалу Доктора. Стир то не озеро, течія є течія. Будете в Липлянах свої човни прокатні шукати))
Лис до Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 19:51
в 60-х був прокат човнів типу "Фофан" які були обладнані рятувальним кругом, якорем та швартувальним линем. Необхідно було предявити паспорт який залишався в човняра та заплатити 1 крб. (точно не памятаю). Зараз важко уявити як батько впорався з тим човном а дитячі враження залишиличя! А так Ви праві, вихід човна в акваторію річки Стир вміщує забарвлення Екстріму - прокат для фізично підготовлених людей!
а Показати IP 1 Грудня 2021 18:10
бригантину з каналу не можна перетягти і віддати безкоштовно на прокат бомжам? вони швидко здадуть іі на металолом!
ага Показати IP 1 Грудня 2021 18:35
Думаю , витягання затоплених дерев , за 1 мільйон гривень , стане щорічною традицією.
Анонім Показати IP 1 Грудня 2021 20:38
Хто не йшов веслами проти течії озерним човном, що на фото той поняття немає про що річ. Інша справа байдарка чи каяк двумістний, той човник вузенький по Стиру гарно піде в обидві сторони, але перевертиші знову неминучі. Прокат плавзасобів в даному випадку ідея так собі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus