USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Міноборони США готують ще один транш військової допомоги Україні на 250 млн доларів

9 Грудня 2019 07:20
Міністерство оборони США готується надати ще один транш військової допомоги Україні на приблизно 250 млн доларів.

Про це повідомив глава відомства Марк Еспер, повідомляє Голос Америки.

«Скоро ми будемо мати ще один транш, мені здається, це близько 250 мільйонів доларів. Міністерство оборони США підтримало це минулого разу, тож я думаю, наступного разу підтримає теж. Але ми завжди маємо проводити перевірку. Ми завжди слідкуємо за тим, як ці кошти використовують, і чи Україна вирішує питання корупції», — сказав він.

Водночас Еспер додав, що Сполучені штати не надали Україні менше 10 млн доларів із загального обсягу військової допомоги, яку передбачено виділити до кінця 2019 рік.

Нагадаємо, 19 листопада група сенаторів від Демократичної партії звернулася до Міністерства оборони США з вимогою відзвітувати про надання Україні військової допомоги.

Наказ про затримання допомоги був переданий Дональдом Трампом в липні, за кілька днів до його телефонної розмови з Володимиром Зеленським, під час якої американський президент попросив провести розслідування щодо сім'ї Байдена і подій, пов’язаних з виборами 2016 року.

Численні посадові особи адміністрації в своїх свідченнях Конгресу розповіли, що затримка виплати допомоги була пов’язана з вимогою Трампа в Україні почати розслідування проти його політичних суперників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus