USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Польщі по-новому працевлаштовуватимуть українських медиків. Що пропонують

31 Жовтня 2020 22:48
У польських лікарнях спостерігається дефіцит лікарів, а тому країна спрощує працевлаштування лікарів-спеціалістів, які здобули професійну кваліфікацію за межами Європейського Союзу. Зокрема, йдеться і про українців.

Про повідомляє InPoland.net.pl, посилаючись на Сенат Польщі, передає ТСН.

Зазначається, що на роботу медиків братимуть на термін до 5 років. Перший рік вони працюватимуть під контролем польських колег.

Але, щоби працювати у сусідній країні, українські медики повинні: знати польську мову, мати трирічний досвід роботи, диплом лікаря, завірений консулом Польщі, і пройти в країні кваліфікаційне навчання.

Наразі запропоновані зміни до закону про боротьбу з COVID-19 перебувають на фінальній стадії ухвалення, їх ще має підписати президент Анджей Дуда. Крім того, пропонується до заробітної плати надати премії медикам, які залучені до боротьби з епідемією, та звільнити їх від кримінальної відповідальності за помилки.

Водночас, як пише Аналітичний центр компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal, медики з України також висловлюють бажання працювати в Польщі, але наразі цей процес ускладнений. Тому наразі українці їдуть працювати у сфері охорони здоров'я до Чехії і Словаччини.

Свої прагнення вони пояснюють низькою зарплатою в Україні, відсутністю медичного страхування і заходів захисту від коронавірусу. Зазначається, що за пів року звільнилися з роботи майже 8,5 тисячі медичних працівників.

Згідно зі статистичними даними Євростату, в Польщі у співвідношенні до всіх країн ЄС — найнижча кількість лікарів — лише 238 медиків на 100 тис. мешканців.

За інформацією Вищої лікарської палати, в Польщі не вистачає 68 тисяч лікарів.

Польські медики також звільняються через епідемію коронавирусу і вже на протязі декількох років виїжджають на роботу за більш високими заробітками в Німеччину, Британію та інші країни ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
дідо Показати IP 31 Жовтня 2020 23:16
щоб працювати закордоном треба знати мову, мало хто здатний вивчити... то ж нехай сидять вдома та не стогнуть.
Волинянин Показати IP 1 Листопада 2020 09:26
Українців не шкода кинути і під коронавірусний танк?
думка Показати IP 1 Листопада 2020 09:43
Довийо...ь! Незабаром в Україні і лікарів толкових не буде, а вони все у політику граються, хер...ю всякою займаються і про людей не думають! Кому така влада треба?!
Заробітчанин до думка Показати IP 1 Листопада 2020 11:34
Так а їм чого переживати? Вони в Швейцарії, або в Ізраїлі по лікуються.
Дуже старий Показати IP 1 Листопада 2020 12:01
Буде як колись - заПольщі - тільки пани матимуть якісну медицину і освіту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus