USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У волинській школі замінили старі дошки, яким було понад 40 років

21 Березня 2019 18:38
В школі І-ІІ ст. села Борисковичі Горохівського району завдяки ініціативним батькам та вчителям з’явилися нові дошки та проектор. Оновлення матеріально-технічної бази закладу стало можливим завдяки співпраці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» та ініціативних селян.

Презентація успішно втіленого проекту відбулася 19 березня в освітньому закладі, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Як розповіла директорка школи Лариса Наумчук, в освітньому закладі – дев’ять класів, де навчається 43 учні. До кінця 2018 року діти і вчителі користувалися старими дошками, які вже не витримували жодної критики – на них було незручно писати, а через потерту поверхню, написане на дошці діти не бачили.
«Старим дошкам було вже більше 40 років, – розповідає Лариса Наумчук. – Ще коли приміщення школи здали – а це було у 1959 році, – і вже тоді ці дошки були. Ми намагалися замінювати наші дошки тими, які віддавали з інших шкіл».

Головою ініціативної групи, яка взялась втілювати в життя проект, і в яку увійшли представники батьківського та педагогічного колективів, стала вчителька початкових класів Зоя Лісова.

«Нас підтримали не тільки батьки, а й все село, – розповідає Зоя Лісова. – Усі ми дуже раді – і діти, і вчителі, бо ми отримали змогу користуватися новими дошками, на яких зручно писати. Ми використовуємо магніти, ми використовуємо маркери. Такі дошки – вимога сьогодення. І ми дуже щасливі, що отримали можливість втілити цей проект».
Депутат Волинської обласної ради від УКРОПу, радник голови облради Вячеслав Рубльов каже: після того, як Ігор Палиця став очільником депутатського корпусу Волиньради, головним завданням і для обранців громади, і для Фонду стало допомагати сільським школам, дитсадкам, громадам реалізувати важливі соціальні проекти. Депутат звернув увагу на те, що у всій школі досі встановлені дерев’яні вікна, тож переконує: співпраця із ініціативною громадою села Борисковичі буде продовжуватися.

Дітлахи, які навчаються в школі, кажуть: щоосені їхні вчителі завбачливо закривають вікна поліетиленовою плівкою, а щовесни – знімають її. Проте у класах, попри гарячі батареї, не надто тепло.

«Загалом у школі треба замінити 23 вікна. Але ми неодноразово з цим проханням зверталися у різні органи влади, але досі так нічого і не вирішилося», – розповіла директорка школи.

«Як відомо, чиновники із Волинської обласної державної адміністрації заблокували бюджет області. Але маю надію, що він буде розблокований і ми зможемо в повній мірі виділяти кошти на потреби таких громад як ваша. Тому потрібно аби від школи ви надіслали лист із відповідними замірами та вказали скільки вікон треба замінити, а ми, обласна рада, в свою чергу будемо шукати кошти аби вам допомогти», – каже Вячеслав Рубльов.
Наприкінці зустрічі, для розвитку спортивних навиків місцевих школярів Вячеслав Рубльов подарував дітлахам м’ячі для гри у футбол та волейбол. А педагогів та батьків запевнив: умови навчання сільських дітей та дітей, які навчаються в міських школах не повинні відрізнятися і для цього треба робити усе можливе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коля лучанин Показати IP 21 Березня 2019 19:49
Ви посміли замінити дошки які ссср вішав !?! сРаліна на вас немає! сесерія то наше всьо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus