USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відзавтра починає діяти фіксована ціна на газ: чи можна відмовитися від тарифікації і чи не буде переплат

30 Квітня 2021 14:38
Від 1 травня на нові газові тарифи переведуть всіх споживачів: щомісяця кубометри рахуватимуть за єдиною ціною.

Чи не буде тепер зайвих переплат та чи можна відмовитися від нової газової тарифікації, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

Всіх, хто готує їсти чи обігріває свої оселі газом, відзавтра автоматично переводять на річний тариф. Як у серпні, так і в січні кубометр газу коштуватиме однаково. До тепер літні тарифи були низькі, в опалювальний сезон газ коштував дорожче.

Читати ще: Річний тариф на газ: пояснили, з чого складається ціна

«Ціна яку сьогодні запропонували буде коливатися у межах восьми тисяч гривень за тисячу кубометрів, а також дві тисячі гривень за транспортування», – каже енергетичний експерт Юрій Корольчук.

Утім, так буде не у всіх регіонах.

Найдорожче, а це 13,5 грн за куб платитимуть клієнти Чернівецької, Житомирської та Херсонської обласних енергопостачальних компаній. Найдешевший газ буде в Луцьку – 7,88 грн. Ці цифри без вартості розподілу. Платити за такими тарифами доведеться до 30 квітня 2022 року. Змінити зафіксовану на 12 місяців ціну постачальник матиме право лише у бік зменшення.
Вигідніший річний тариф чи помісячний, можна розрахувати на основі свого споживання. Після цього самостійно обрати: платити за новими першотравневими правилами чи повернутися на свій тариф. Таке право існує. «Річний тариф на газ – це не ультиматум. У свого постачальника його можна змінити на місячний, на сезонний, на квартальний. Можна також змінити постачальника газу», – каже Юрій Корольчук.

Читати ще: Як річний тариф на газ вплине на субсидії для українців

Компанію можна вибрати навіть з іншого регіону України, у якої вигідніший тариф. Для цього треба звернутися із заявою до нового постачальника. Контракт із ним діятиме рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 30 Квітня 2021 14:47
Работа НАК Нафтогаза настолько отличная, что с 1 мая у нас. - вырастут тарифы на газ - отключают в Черкассах горячее централизованное водоснабжение из-за условий Нафтогаза, а также 175 работников будут «отправлены» на вынужденные каникулы до 31 мая, пока ситуация не будет решена. - На осень готовилась очередная волна повышений тарифов на тепло и воду. Зато в этот момент послы G7 публикуют свое возмущение, что с ними никто не советовался при увольнении Главы НАК Нафтогаза Коболева, а также спикер Госдепа США Нед Прайс возмущен таким поведение украинской власти.
скептик Показати IP 30 Квітня 2021 14:52
споживач має право вибору : чи його обкрадуть на повний зріст, чи тільки по вуха
Карантинер Показати IP 1 Травня 2021 19:25
Як казала Ольга Бабій з НКРЕКП в інтерв'ю журналістам "Новин Live". Що ринок газу це елемент цивілізації, а високі ціни є кращими для споживача, бо є вибір постачальника. Такі ренегати й прийшли до влади після Майдану, будь проклята революція Гідності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus