USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин у Празі допоміг пораненому воїну з Ковеля

18 Травня 2017 18:42
У Празі відбулася вже третя акція з назвою «Подай руку Україні». Її організовує українська громадська організація «Форум культур». Цього року концерт в одній з найпрестижніших концертних зал чеської столиці відбувалася за підтримки українського посольства в Празі, а зібралися на неї понад 200 глядачів. Це були переважно ті представники чеського культурного бомонду, які співчувають українській справі. В концерті у Празі взяли участь актори популярного чеського комедійного шоу «Навстоячки», чеські та українські співаки,наприклад, переможець одного із ТБ-шоу Слава Корсак.

Усіх їх зібрав Ростислав Прокоп`юк – волинянин, який багато років тому виїхав до Чехії, й нині завдяки роботі знайомий із багатьма відомими тамтешніми «зірками». Ростилав практикує у Празі за власною методикою позбавлення залежності від куріння, а також веде активне суспільне життя. Усі гроші за квитки на концерт спрямують на лікування Павла Солохи. Окрім цього, до кінця травня триватиме аукціон, на який свої твори виставили провідні чеські художники. Про це йдеться в матеріалі щотижневої газети Волинські Новини №19 (67) від 18 травня 2017 року.

Важкопоранений український вояк з Ковеля Павло Солоха нині лікується у приватному реабілітаційному центрі в Броварах. У його тілі 22 осколки, а діагноз страшно навіть читати: «Наслідки політравми, поранення, контузії: мінно вибухової травми, відкрито черепно-мозкової травми, поранення грудей і кінцівок, акуборотравми у вигляді зрощеного вогнепального перелому лівої ключиці, стійкої контрактури лівого плечового суглоба з помірним порушенням функції кінцівки, розсіяної органічної симптоматики, вегетативно-судинної нестійкості, цефалгічного синдрому з незначним порушенням функції центральної нервової системи, двобічної післятравматичної сенсоневральної приглуховатості при сприйнятті шепітної мови три метри на праве вухо і один метр на ліве вухо, множинні осколки обох легень з помірним порушенням функції зовнішнього дихання». Ці поранення боєць колишньої 51-ї бригади отримав під час виходу з Іловайського котла влітку 2014-го.

«Ми хотіли нагадати чехам, що війна в Україні не припинялася ні на один день», - розповів ВН Ростислав Прокопюк. - «Мої друзі-актори радо відгукнулися на його пропозицію щодо благодійного вечора, але захотіли допомогти не просто абстрактно цілій країні, а конкретній людині, з конкретною історією».

На листопад цього року Ростислав готує новий подібний проект, аби зібрати кошти на лікування інших українських солдат.

Юрій КОНКЕВИЧ

Фото Фейсбук Ростислава Прокоп`юка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus