USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поранений волинянин мріє про вищу будівельну освіту, щоб відбудувати Україну

21 Березня 2015 09:57
Поранений боєць з Волині Олександр Тарасюк мріє отримати вищу будівельну освіту. Оператор-навідник 128 бригади з побратимами брали Савур-Могилу, пройшов бої в Дебальцевому. Але на одному із блок-постів, після виходу з Дебальцевого, отримав складне поранення. За його життя під обстрілами героїчно боролися хірурги. І він вижив.

Про це на сторінці у мережі написала Наталія Соколова.

«Знайомтеся! Тарасюк Олександр Володимирович - 22 роки, родом з села Самари, Ратнівського району Волинської області. Боєць 128 бригади (оператор-навідник БМП2). Сашко був призваний до ЗСУ ще в квітні 2014 року. Служив у складі героїчної та багатостраждальної 51 ОМБР. В складі бригаді брав участь у взятті Савур Могили. Після розформування бригади потрапив до 128 бригади. Знову навідник БМП. Пройшов бої в Дебальцево. Вижив... Але 17 лютого на блок-пості в селі Чернухіно був важкопоранений в живіт осколковими… 3 години не могли вивезти з блок-посту стікаючого кров’ю бійця - обстріли((.

Чудом Сашка перевезли до Дебальцевого. У бліндажі в Дебальцевому військові лікарі (чудотворці) понад 3 години робили важку операцію, зшивали розірвану печінку і шлунок... Спасли життя нашому земляку... УКЛІН ЇМ, щира подяка, що під вогнем , у небезпеці роблять неймовірні речі...( гляньте фото цієї унікальної операції під обстрілом в бліндажі)... Потім шпиталі Артемівська, Харкова, Луцька...

Сьогодні Саша знаходиться у Луцькому шпиталі… Блідий (низький гемоглобін) і худий...та усміхається )) дуже світлий і позитивний і скромний хлопець... Привезла йому грошову допомогу, запитала, що потрібно... І почула таку відповідь: «Нічого не треба... Слава Богу живий... Та в мене є мрія.. ХОЧУ ЗДОБУТИ БУДІВЕЛЬНУ ВИЩУ ОСВІТУ... Щоб відбудовувати Україну... до війни я закінчив Луцьке училище по будівельній спеціальності... Хочу бути корисним... А важке поранення не дозволяє повернутися на війну..»

Наталія Соколова звертається до керівників вищих навчальних закладів із проханням допомогти Сашкові реалізувати мрію: «Хто бере толкових атошників на безкоштовне навчання? Відгукніться...Давайте разом допоможемо Тарасюку Олександру отримати вищу освіту та відбудовувати Україну!!!».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus