USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

«Золотий вік»: лучанок вчили театральному мистецтву

16 Березня 2018 12:39
У Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» життя вирує і в будень, і у свято. Окрім виставок волинських митців, тут мало не щодня відбуваються різноманітні майстер-класи для дітей та дорослих. Двічі на тиждень в Арт-галереї панує особлива атмосфера. У рамках проекту «Золотий вік» основ театрального мистецтва навчаються активні студенти поважного віку.

Поважний вік – не привід сидіти вдома. У цьому переконані студенти Центру освіти «Університет третього віку» та Волинського Акме-університету. Вийшовши на пенсію, сповнені оптимізму та життєвої енергії, вони провадять активний спосіб життя. Хтось і далі займається улюбленою справою, а хтось, навпаки, наважується здійснити мрію, яку проніс крізь життя.

Тамара Трухімович усе життя пропрацювала головним бухгалтером, а в душі, зізнається, завжди мріяла бути актрисою. З Творчою студією Наталії Журавльової жінка познайомилася рік тому під час майстер-класу з театрального мистецтва для людей поважного віку. Тоді в жінки прокинулася давня мрія і вона вирішила попри все реалізувати себе на сцені.


– Пані Наталія запропонувала всім охочим лишитися після заняття. Вона перевірила в нас слух, увагу. У мене нічого тоді не вийшло. Але я прийшла й наступного разу. Нам дали завдання продекламувати поезію. Я читала Шевченка «І золотої й дорогої», – пригадує Тамара Трухімович.


Відтоді пані Тамара відвідує заняття з театральної майстерності. Віддається улюбленій справі на повну, тому й результат відповідний. Уже була її прем’єра на сцені. Зокрема, на днях кварталу, що їх організовував Фонд у різних мікрорайонах міста, студенти Університету третього віку презентували лучанам філософську казку «Бути стобою». Жінка каже: виступати перед глядачем – дуже велика відповідальність. Але разом з тим, це додає азарту та приносить неабияке задоволення.


Аматорський театр «Золотий вік» продовжує роботу й у 2018 році. Під час першої зустрічі учасники майстер-класу з театрального мистецтва познайомилися з тими, хто вирішив цьогоріч приєднатися до аматорського театру. Навчає основ театрального мистецтва Наталія Журавльова. Вона зазначає: мистецтво не має вікової грані.

– У кожної людини є певні задатки, характер, темперамент. Ми багато спілкуємося. Коли я відчуваю людину – пропоную їй певні ролі. Ми розпочали роботу над виставою «Казка про вуличний ліхтар». Зараз працюємо над сценарієм і обговорюємо різні ідеї. Думаю, що на сцені буде взаємодія двох поколінь – акторів-початківців, які вже у поважному віці, та дітей, які займаються у театральній студії, – ділиться Наталія Журавльова.


Керівник проекту «Золотий вік» Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Дмитро Зінько зазначив, що майстер-класи з основ театрального мистецтва для людей поважного віку покликані об’єднати тих, хто прагне розвиватися, навчатися, пізнавати світ, спілкуватися з однодумцями та колегами.

– Проект «Золотий вік» реалізовується в рамках програми Фонду «Культура і духовність». Він зорієнтований на підтримку людей, які, незважаючи на поважний вік, прагнуть вести активний спосіб життя. У рамках проекту поважні студенти вправляються у ліпленні з глини, опановують хорове та театральне мистецтво. Вони розвиваються, удосконалюються та просто насолоджуються життям, – зазначає Дмитро Зінько.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus