USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

10 країн Європи обмежили вакцинацію препаратом AstraZeneca. Причина

12 Березня 2021 08:43
Щеплення громадян своїх країн проти COVID-19 вакциною від AstraZeneca тимчасово зупинити вирішили уряди вже 10 країн Європи. Призвели до цього випадки утворення тромбів у вакцинованих.

Однак такий побічний ефект не вказаний у застереженнях до вакцини. Водночас офіційна позиція Євросоюзу незмінна: немає підстав вважати, що випадки тромбоутворення якось пов’язані саме з вакциною, інформує ВВС.

Зокрема, обмежити щеплення вакциною AstraZeneca вирішили Данія, Норвегія, Ісландія, Італія, Австрія, Румунія, Естонія, Латвія, Литва й Люксембург.

Данія використання вакцини зупинили на 14 днів для проведення розслідування. У вакцинованих фіксували утворення тромбів.

Норвегія та Ісландія взяли приклад із Данії з «мотивів обережності». Вони чекатимуть результатів розслідування данських медиків.

Австрія припинила застосовувати вакцину після смертельного випадку через порушення згортання крові та утворення тромбу у легеневій артерії щепленого.

Італія зупинила щеплення тільки певними партіями препарату (це зробили задля запобігання побічним ефектам і після випадку смерті 50-річного чоловіка після вакцинації).

Румунія припинила використання 4200 доз із тієї ж партії вакцин, що й Італія.

Естонія, Латвія, Литва й Люксембург призупинили використання AstraZeneca вслід за Австрією та із тієї ж партії, що й Австрія.

Натомість Велика Британія, Франція й Німеччина заявили, що продовжать використовувати AstraZeneca.

Читати ще: У Німеччині багато людей відмовляються від вакцини AstraZeneca. Пояснили причину

EMA (Європейське агентство з лікарських засобів) наразі не встановлювало зв’язку між смертельними випадками після вакцинації та застосуванням самої вакцини. У заяві установи вказано: «Кількість тромбоемболічних ускладнень у людей, які щепилися вакциною AstraZeneca, не вища, ніж у населення Європи загалом. До того ж переваги вакцини відчутно перевищують ризики».

Однак розслідування в EMA розпочали. Загалом у різних країнах Європи утворення тромбів після вакцинації зафіксували у 30 щеплених серед 5 мільйонів.

Що на все це кажуть у компанії AstraZeneca

AstraZeneca повідомила, що безпека препарату ретельно вивчена під час клінічних випробувань. Дотримано усіх «чітких та суворих стандартів ефективності та безпеки», необхідних для схвалення будь-яких нових ліків.

Цікаво, що рішення деяких країн призупинити вакцинацію препаратом AstraZeneca співпало:

З оголошенням про схвалення у ЄС вакцини Johnson & Johnson ЄС схвалив одноразову вакцину проти COVID-19 від Johnson & Johnson (яку достатньо ввести в організм тільки один раз).

І з інформацією про вакцину Novavax щодо її ефективності –йдеться про 96% проти стандартного штаму і 86% проти «британського».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Савік Показати IP 12 Березня 2021 09:10
Проведуть досліідження на українцях. Гроши за вакцину вже сплачні з наших податків.
Зелёный Заяц Показати IP 12 Березня 2021 09:25
А нам всё равно!
Лучанин Показати IP 12 Березня 2021 09:34
Вакцину проти COVID-19 від Johnson & Johnson достатньо ввести в організм тільки один раз.
Степан (Крымчанин) Показати IP 12 Березня 2021 09:45
Италия (Евросоюз) готовится к производству "Спутника" А как в Украинской прессе российскую вакцину грязью поливали!
скептик до Степан (Крымчанин) Показати IP 12 Березня 2021 11:52
дивно, що до Італії не долучились Венгрія і Чехія . питання в тому, хто погодиться вколоти собі ту російську рулетку
Свідок дцп Показати IP 12 Березня 2021 10:00
Жадоба багачів безмежна. Всі ці бридкі маркетингові війни лише, щоб потрапити в топ мільярдерів. І це ж чим абсурдніша інформація, тим більша віра в отари хом'ячків.
Джавахарлал Неру Показати IP 12 Березня 2021 13:45
Нам легше, бо маємо індійську Астру фірми Serum Institut! І ще в них купили півлімона БЦЖ для новонароджених.
Борис Показати IP 12 Березня 2021 14:38
Порушення згортання крові та утворення тромбу у легеневій артерії щепленого також невідомо які наслідки впливання на інши органи людей. Вакцінація це введення здоровій людині вірусу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus