USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

10% потужності ядерного удару по Хіросімі: розрахували силу вибуху в Бейруті

6 Серпня 2020 10:51
Аналіз відеозаписів вибуху в Бейруті дозволив зробити попередній висновок про його силу – вона дорівнює 10% потужності атомної бомби, скинутої на Хіросіму в 1945 році.

Про це повідомляє BBC.

Команда фахівців із Шеффілдського університету (Велика Британія) розрахувала, що сила вибухів дорівнювала 1-1,5 тис. тонн тротилу – це приблизний еквівалент однієї десятої вибухової потужності атомної бомби, скинутої на Хіросіму в серпні 1945 року.

Читати ще: Як після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту. Відео

Професор Енді Тіас, який керував розрахунками, зазначив: «Це, безперечно, один з найпотужніших неядерних вибухів в історії».

Увечері 4 серпня у порту Бейрута внаслідок потужних вибухів загинули 150 осіб, ще близько 5 тис. зазнали ушкоджень. Крім того, рятувальники розшукують ще понад сто людей, які зникли безвісти.

За попередньою інформацією, вибухнули 2,7 т нітрату амонію (аміачної селітри), які шість років зберігали в порту без дотримання заходів безпеки. Спочатку в порту пожежа розгорілася в одному з сусідніх ангарів. Пізніше вогонь, який не вдавалося загасити, перекинувся вже на приміщення, де були 2750 тонн аміачної селітри, що й спровокувало катастрофу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 6 Серпня 2020 12:12
Вовремя подсчёты, вовремя сравнение-сегодня 75 годовщина первого применения ядерного удара ро Японии. Количество погибших от непосредственного воздействия взрыва составило от 70 до 80 тысяч человек. К концу 1945 года в связи с действием радиоактивного заражения и других отложенных эффектов взрыва общее количество погибших составило от 90 до 166 тысяч человек. По истечении 5 лет общее количество погибших, с учётом умерших от рака и других долгосрочных воздействий взрыва, могло достичь или даже превысить 200 тысяч человек (справка из википедии)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus