USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Фахівці назвали причину потужного вибуху в Бейруті

5 Серпня 2020 22:26
Потужний вибух у порту Бейрута стався через недбалість портових працівників.

Про це пише УП із посиланням на Sky News

У МОЗ Лівану, своєю чергою, озвучили нову цифру жертв вибуху в Бейруті - щонайменше 135 осіб загинули в результаті інциденту. Кількість постраждалих зросла до п'яти тисяч осіб. Десятки людей вважаються зниклими безвісти.

Джерела Sky News, ознайомлені з попередніми підсумками розслідування у Лівані, повідомили, що фахівці дійшли висновку про допущення недбалості під час складування небезпечних речовин, а саме аміачної селітри.

Читати ще: Як після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту. Відео

Крім того, речовини пролежали в порту кілька років, і ніхто так і не вжив заходів для гарантування їх безпечного зберігання.

Проте експерти, які працюють на місці події, визначили, що спочатку в порту пожежа розгорілася в одному з сусідніх ангарів. Пізніше вогонь, який не вдавалося загасити, перекинувся вже на приміщення, де були 2750 тонн аміачної селітри, що й спровокувало катастрофу.

У свою чергу близькосхідні ЗМІ передають, що в керівництві бейрутського порту визнали, що знали про небезпеку розміщеного там вантажу, але не уявляли, наскільки велику загрозу він міг становити.

Керівництво порту вказує, що знало про небезпечні речовини, але не знали що їх тривале зберігання може призвести до такого.

Увечері 4 серпня в порту ліванської столиці Бейрута стався великий вибух. Вибухова хвиля була настільки потужною, що вибила вікна у будинках по всьому місту та перекинула автомобілі.

Згодом ЗМІ повідомили, що у Бейруті вибухнула селітра з судна, що належить росіянину. Під час вибуху постраждали кілька українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Да ну Показати IP 6 Серпня 2020 00:04
А Трамп вже привітав Ізраїль! А Ліван давно не самостійний і повторює любу дурницю, яку скажуть. А два кораблики, що чимось у Маріуполі затарились і прийшли в Бейрут , де?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus